Életet menthetnek a láthatósági elemek!

láthatósági elem

Elég végignézni az utcán. Az emberek többsége fekete, sötétkék vagy sötétbarna kabátban, sötét színű nadrágban jár. Pontosan ezek azok a színek, amelyek miatt a sofőr gyakran az utolsó pillanatban veszi csak észre a gyalogost, nemegyszer olyankor, amikor már túl késő. Pedig a tragédiákat aránylag könnyű elkerülni.

Rossz időben vagy sötétben még az sem lenne megoldás, ha mindenki fehér vagy rikító színű ruhákat viselne, a sofőr a volán mögött ülve ugyanis ezeket a színeket is körülbelül 50 méteres távolságban veszi észre először. Mindezt a környezet is befolyásolja: ha valaki behavazott vidéken sétál az út mellett hófehérbe öltözve, az ugyanolyan, mintha este sétálna sötét kabátban és nadrágban. Egy 90 km/órás sebességgel haladó autóban a sofőröknek körülbelül 140 méterre van szükségük ahhoz, hogy reagáljanak és kitérjenek. Az ilyen kockázatos helyzetek elkerülése érdekében nem kell sokat tenni, elég, ha láthatósági elemeket viselünk a ruhánkon. Arról nem is beszélve, hogy rossz látási viszonyokban, amikor sötét vagy köd van, esetleg sűrűn havazik, a gyalogosok kötelesek ilyen fényt visszaverő elemeket viselni az öltözékükön. Aki vezet, az tudja, hogy egy kis pánt is elég a kabáton, s a sofőr éjjel már 200 méteres távolságból észreveszi a gyalogost.

A szín is fontos?

S bár akármilyen láthatósági, fényt visszaverő elem jobb a semminél, a színek között is azért vannak különbségek. A fehér és a szürke láthatósági elemek tudják a leghatékonyabban visszaverni a fényt. A kék vagy a sötétzöld elemek lényegesen rosszabbul teljesítenek. A fehér és a szürke színek egyetlen problémája, hogy a sofőr az első pillanatban a közlekedési útjelző táblák láthatósági elemeivel is összetévesztheti ezeket őket. Ezért a szakértők és a rendőrök is rendszerint a sárga és a világoszöld fényt visszaverő elemek viseletét ajánlják.

Az sem mindegy, milyen nagysága van az adott láthatósági elemnek, felmérések szerint például azok a fényt visszaverő pántok, amelyeket a retikülökön vagy hátizsákokon szoktak hordani, a szükséges minimum. A három centiméter szélességű sávtól a gyalogos már jól látható lesz a sofőrök számára. Másrészt ez a pánt is fölösleges, ha a retikülre csavarva eltakarjuk a kezünkkel, vagy ha a hátizsákon hordjuk, ahol nem látni olyan jól.

A pántot ezért mindig inkább a kezünkre vagy a lábunkra csatoljuk. Az autók fénye ugyanis először az út szélén sétáló gyalogos lábát világítja meg, s eltart egy ideig, míg a fény elér a gyalogos hátáig.

Jobb, ha több van

Ha valakinek csak egy láthatósági pántja van, azt a jobb lábszárárán hordja. Leginkább azért, mert a gyalogosnak az út bal szélén kellene sétálnia, a forgalommal szemben. Így a szemből érkező sofőr a jobb lábra csatolt pántot fogja a legkorábban észrevenni, s elég ideje marad a reakcióra. Ugyanúgy a gyalogos is időben észreveszi az autót, s időben le tud lépni az úttestről arra az időre, míg az autó el nem halad mellette.

A legveszélyesebb, ha egy éles kanyarban kell sétálnunk a kanyar belső ívén. Ilyenkor ugyanis a sofőröknek nagyon rossz a kilátásuk, s gyakran az út széléhez húzódva veszik be a kanyart. Ilyenkor ajánlott jócskán az út mellett vagy a kanyar külső ívén sétálni.

Érdekes

Tények

  • Rossz látási viszonyok mellett kötelező láthatósági elemeket viselniük a az út szélén sétáló gyalogosoknak.
  • Legjobb, ha sárga vagy világoszöld láthatósági elemeket hordunk.
  • Az a minimális fényt visszaverő elem, amely már kellőképpen megvilágítja a gyalogost, egy három centiméter szélességű pánt, amelyet a kabát újjára vagy a jobb lábunk szélére kellene csatolni.

Körbe körbe

Különösen fontos, hogy a láthatósági elemek minden irányból jól láthatóak legyenek. Ezen a téren a leghatékonyabbak az egész testünkön körbeívelő láthatósági sávok vagy a lábunkra erősített pántok. Persze a legjobb, ha láthatósági mellényt veszünk fel arra az időre, amíg egy rosszul megvilágított útszakaszon sétálunk.

A láthatósági elemek egyébként olyankor is fontosak, amikor egy gyéren megvilágított községben sétálunk az út szélén. A tetőtől talpig sötétbe öltözött gyalogos a gyér közmegvilágítással rendelkező utcán is kerülhet olyan szögbe, hogy a sofőr nem veszi észre – például olyankor, ha a szemből érkező autó fényszórói megvakítják a sofőrt.

Érdekes
láthatósági elem

Akit nem látni, az büntetésre számíthat a rendőröktől

 

 

Ha fényt visszaverő kiegészítők nélkül sétálunk rossz látási viszonyok mellett az út szélén, az életünket kockáztatjuk, de annak is fennáll a veszélye, hogy büntetést kapunk. A láthatósági elemek viselését törvény írja elő.
 

A rendőrök 50 euróra büntethetik meg azt a gyalogost, aki láthatósági elemek nélkül sétál az út szélén. Mindezt a közúti közlekedésről szóló jogszabály szerint. Az is büntetést kaphat, akinek villogó lámpa van a hátizsákjára erősítve, és a kezében viszi világító mobilját. Mindezt azért, mert a mobil néhány kilométer után lemerülhet ugyanúgy, mint a villogó lámpa eleme. A fényt visszaverő kiegészítők viszont a passzív biztonsági elemek közé tartoznak. Önmaguktól nem világítanak, a fényt csak azután verik vissza nagy intenzitással, miután megvilágítja ezeket egy autó fényszórója. Ezért is kell, hogy legalább egy láthatósági elem mindig legyen rajtunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?