Egészség

Népszerű, de káros ételkombinációk

Vannak ételek, illetve italok, amelyeket jobb, ha nem fogyasztunk együtt, ha jót akarunk magunknak. Nemcsak emésztésünknek tesznek rosszat, de akár meg is betegíthetnek.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 18. 18:37

- Shutterstock-felvétel

Szendvics és kávé

Ha időhiányban szenvedünk, akkor reggelire jöhet egy sajtos szendvics és egy gyors kávé. Csakhogy minden, ami a sajt­ban egészséges, gyakorlatilag megsemmisül, ha kávét iszunk mellé. Emellett ha nem jól vá­lasztunk kenyeret, és mondjuk fehéret eszünk, akkor a benne lévő egyszerű szénhidrátok aka­dályozzák, hogy a kalcium fel­szívódjon a szervezetben.

Paradicsom és uborka

Isteni salátaalapnak hangzik, viszont friss kutatások szerint nem szerencsés egyszerre enni őket, mert összezavarhatják a testünkben lezajló biokémiai folyamatokat, ráadásul a ben­nük lévő vitaminokat sem tud­juk rendesen megemészteni.

Hús és krumpli

Klasszikus kombináció, de saj­nos nem egészséges. A burgo­nya keményítőtartalma és a hús fehérjetartalma másfajta emésztőnedveket igényel, és együtt fogyasztva nem tesznek jót a gyomornak: gázképző­dést, gyomorégést, öklende­zést, böfögés okozhatnak. A húsokat mindig érdemes ke­ményítőszegény zöldségekkel körítve fogyasztani, mint ami­lyen a spárga, a karfiol, a brok­koli, a bab vagy a cukkini.

2017. december 19. 18:02

Látványosan megváltoztak az étkezési szokásaink

Sör és mogyoró

Népszerű kombináció a kocs­mákban, de nagyon egészség­telen. A sör alkoholtartalma, illetve a mogyoró sótartalma is dehidratálja a szervezetet. Az alkohol mellé tehát sósat fo­gyasztani nem jó ötlet, sima vi­zet viszont annál inkább.

Tejtermékek és ananász

Bizonyos gyümölcsök lassítják az emésztést, különösen, ha reg­gel fogyasztjuk őket. Emellett az ananászban bromelain van, amely tejtermékekkel keveredve akár mérgezést is okozhat, szóval jobb helyette, mondjuk, aszalt szilvát vagy barackot választani.

(hazipatika)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?