Kulcstartó egyenlő magyarságtudat

<p>Jó üzlet a nemzettudat erősítése, habár nem könnyű dolog. És rengeteg pénzbe kerül, de nem baj, mert a magyar állam százmillió forintokat költ rá, és ebből Szlovákiában is jól meg lehet élni, jól lehet erősíteni a nemzettudatot.</p>

És ez nagyon hálás feladat, bár nehéz is, de van látszatja. Igaz, ehhez sok kulcstartót, hűtőmágnest, reklámtollat, szórólapot le kell gyártatni, de ha ez sikerült, akkor megy minden, mint a karikacsapás. Erősödik a nemzettudat, virágzik a magyarság – itt, Szlovákiában is, már szinte úgy, mint Magyarországon.

Ezt a nehéz, de hálás feladatot vállalta magára a Főnix 2016-ban, és ezt teszi a Libertate is 2017-ben, tájékoztatott bennünket Potápi államtitkár úr. Nem kamuszervezetekről van szó, dehogy, hiszen ő ismeri őket. Pontosabban a Libertatet nem, vagy legalábbis nem túl hosszú ideje, hiszen csak alig fél éve működött tavaly decemberben, amikor megdobta a társaságot 220 millió forinttal. De a benne dolgozó embereket szinte gyerekkoruktól ismeri, így hát megbízik bennük, mint saját magában. Vagy ha őket sem ismeri, akkor legalább azokat ismeri, akik gyerekkoruktól ismerik a Libertateben dolgozó embereket. És bennük feltétlenül megbízik. Így már minden rendben van.

Annál is inkább, mert a Libertate azt a munkát folytatja, amit a Főnix megkezdett még 2016-ban. És azt a Főnix valóban rendesen megkezdte, hiszen elköltött rá 200 millió forintot. Azt is Potápi államtitkár úrnak, meg persze Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak köszönhetjük. Köszönjük! Aki 200 millió forintot el tud költeni, és még rendesen le is papírozza, ír róla egy oldal szakmai beszámolót, egy táblázatban meg kimutatja, hogy kinek utalta át 5–6 részletben a pénzt, az rendes szervezet, mondjon bárki bármit. Főleg akkor, ha ismerjük a tagjait. És ismerjük. Legalábbis azt az egyet, aki volt olyan ügyetlen, hogy nem tudott elég jól elbújni. Annak, aki még a kákán is csomót keres, ott van bizonyítéknak a kulcstartóról, a hűtőmágnesről meg a reklámtollról készült fénykép. Ez már tényleg legyen elég, főleg úgy, hogy a szakmai beszámolóban világosan leírják, hogy volt szórólap meg óriásplakát is. Kell ennél több?

És hát hamarosan működni fog a Libertate is. Irodája már van, és ebből a szervezetből már legalább három embernek ismerjük a nevét. Ők bizonyára ezért kaptak 20 millió forinttal többet, mint a Főnix, meg persze a szakmai programot is rendesebben megírták. Meg is érdemlik ezt a támogatást, és kell ez az itteni magyarságnak, mint a só, mert amióta elfogytak a Főnixes hűtőmágnesek, az eső leáztatta az óriásplakátjaikat, meg a reklámtollak is tönkrementek, azóta megint lohad a magyarság itt, Szlovákiában. Még szerencse, hogy Potápi államtitkár úr a Libertatet választotta, mert tudjuk, „így lehet a leggyorsabban kijuttatni a támogatásokat”, amelyekre már olyan nagy szükségünk van. Mert hát kezdődik a kampány, lohad a magyarság, meg a tudat is, amit éleszteni, ápolni kell, és hát ez sok pénzbe kerül. De mint tudjuk, megéri, mert van látszatja, és hát van rá pénz is. Magyarország jobban teljesít!

CIKKÜNK A TÉMÁBAN: FŐNIX PT = LIBERTATE PT

Ha esetleg a Libertate mégsem tudna elszámolni, vagy nem a megfelelő célokra fogja fordítani a nagylelkű támogatást – amit újra csak Potápi államtitkár úrnak meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak köszönhetünk –, akkor nem kap további támogatást. Hiszen mindenkinek kell adni egy esélyt, és egyeseknek ehhez még 220 millió forint is jár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?