Vélemény

Kormányfő úr, ön halálosan tréfál

Peter Pellegrini kormányfő a következő kérdést tette föl: Ha bízunk a rendőrségben, hogy kivizsgálja Ladislav B.-t és Marián K.-t és adócsalásaikat, miért ne kellene kivizsgálnia a köztársasági elnököt, ha nála is felmerül a gyanú?
Marián Leško

2019. február 28. 10:00

Pellegrini vélemény

Persze, Andrej Kiska olyan állampolgár, mint bárki más, és ha tréfás kedvünkben lennénk, a cége ügyvezetőjének vádját példaként mutogatnánk, lám, milyen kiváló jogállamban élünk, ahol a törvények mindenkire vonatkoznak. Hasonló esetekben azonban Miloš Kopecký, a kiváló színész azt szokta mondani: uram, ön halál komolyan tréfál.

Pro primo, Bašternák és Kočner ellen a rendőrség akkor emelt vádat, amikor az ügyészség jóváhagyásával már leállították a büntetőeljárást. Akkor emeltek ellenük vádat, amikor a sajtó a saját szakállára újabb és újabb bizonyítékokat tett közzé arról, hogy bűncselekményt követtek el. Tudjuk, hogy ezért a figyelmeztetésért ki fizetett az életével. Ha ezt Pellegrini kormányfő elfelejtette, akkor arra sem emlékszik, miért lett kormányfő az egykori miniszterelnök pincsikutyájából.

Pro secundo, ha a rendőrség és az ügyészség komolyan gondolja, hogy vádat emel Kiska cégének ügyvivői ellen, akkor az ügy a bíróságra kerül a rendőrség és az ügyészség ellenőrzése alá. Már most tudjuk, mi a per lényege. Nagyon pontosan megfogalmazta Renáta Blahová adótanácsadó: „Ha az adóhatóságok jogi véleménye eltér az egymást követő adóellenőrzéskor, az nem jelenti azt, hogy a vádlottat nem vádolják meg újra szándékos hiba elkövetésével. Ellenkező esetben az adóellenőrzés elvesztené az értelmét, és minden hibás könyvelés és a költségek elszámolása a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hatáskörébe tartozna.”

Pro tertio: Pellegrini miniszterelnök úgy beszél, mintha mit sem tudna a szlovák rendőrségről és ügyészségről.

Mintha nem tudná, hogy Kočner ügyeit két udvari nyomozója (Štefan Jombík és Jaroslav Barochovský) vizsgálta ki; mintha nem hallott volna arról a rendőrről (Pavol Milan), akinek el kellett hagynia a rendőrséget, vette a bátorságot és kivizsgálta azt az esetet, amelyben a fő vádlott „Kaliról” és a „Kócosról” beszélt. Mintha nem tudná, hogy a NAKA nyomozója hamisan vádolta meg az ügyészt (Vasiľ Špirkót), mert önállóan kezdett vizsgálódni abban az ügyben, melyben Robert Kaliňák és Ján Počiatek is érdekelt volt. A kifogásolt közbeszerzésért a jelenlegi belügyminiszter, Denisa Saková volt felelős. Mintha nem a főügyész (Dobroslav Trnka) lett volna az az ember, aki megakadályozta, hogy vizsgálják ki azt, amikor a Fico hangján arról beszélt, mennyit szerzett „a saját eszével”. A kormányfő úgy beszél, mintha nem létezne speciális ügyész (Dušan Kováčik), aki a 61 általa felügyelt ügyből egyet sem zárt le kereset benyújtásával, de – csak ő tudja, honnan – 204 ezer euró készpénze volt. A rendőrség és az ügyészség ilyen vezetésében bízzunk? Miniszterelnök úr, ön halál komolyan tréfál.

Mióta Vlagyimir Putyin színre lépett Oroszországban, a következő „szabály” érvényes:  a barátoknak mindent, az ellenségnek törvényt. Ezt az orosz rendszert nem Pellegrini miniszterelnök vezette be nálunk. Ő is a terméke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kep

Mózes: „Nem a Híd az ellenfél, hanem a közöny”

Ersek, bardos

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ stúdióban II.

b

Közlekedési táblának hajtott egy részeg nő Léván

Barka

Sziklák közt elbújó kápolna, ahol majd megfordul a nyár

čaputová újságírók

Čaputová oknyomozó újságírókat fogadott

qq

VIDEÓ: Slaggal próbálta eloltani a vadul lángoló Ferrarit

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.