Vélemény

Ficón már Soros sem segít

A mindig oly magabiztos Robert Fico kezdi elveszíteni a lába alól a talajt. Amikor egy miniszterelnököt saját sajtótájékoztatóján úgy röhögnek képen az újságírók, hogy aztán ennek híre bejárja országot-világot, onnan már aligha van visszaút.
Szalay Zoltán

2018. március 6. 10:21

Soros György

Fico egyetlen dologban lesz érdekelt a következő napokban: feszültséget szítani, hitelt rontani, ahol csak lehetséges. Ebben segítségére lesznek az összeesküvés-elméletek gyártói, az olcsó újságíró-hamisítványok és egyéb kétes elemek – ilyenekből pedig nincs hiány a környezetében. Jelen pillanatban úgy tűnik, Fico nagyívű karrierje méltatlan végjátékba fulladhat. Néhány hete még egy européer, az uniós magba igyekvő vezetőként villogott, most pedig a legolcsóbb konteókkal próbálja menteni a bőrét. Alighanem látja, a bukás már elkerülhetetlen, s csak akkor úszhatja meg a valódi felelősségre vonást, ha minél nagyobb káoszt idéz elő és minél több embert ugraszt egymásnak. Soros nevének puszta említésével elérheti, hogy egyes választók figyelmét eltereli a valós és aktuális problémákról, és konfliktust szíthat. Fordulatot azonban ez már nem hozhat, ahhoz hosszabb ideig és intenzívebben kellett volna mosni az emberek agyát. Ez a próbálkozás egy elkeseredett kitörési kísérlet az ostromgyűrűből. Számíthatunk még néhány hasonlóra, s ne csodálkozzunk, ha egyre alpáribbak lesznek.

A tegnapi sorosozással ugyanakkor Fico egy olyan határt is átlépett, amit a Hídnak egyetlen percig sem szabadna tolerálni. Ha az eddigiek nem jelentettek elég motivációt egy gyors és radikális döntéshez, akkor most már el kellett jönnie az ideális pillanatnak. A sorosozás Szlovákiában hagyományosan a nacionalista eszköztár része, s amikor Soros neve szóba kerül, már nem vagyunk messze a magyarellenes indulatoktól. Persze: bár soha ne jutnánk el megint odáig!

Ha a Híd mégis kivár további egy hetet, amíg Bugár Béla a Maldív-szigeteken koktélozgat, azt kockáztatja, hogy a helyzet az országban tovább fajul. Itt most már nem elég nyúlfarknyi nyilatkozatokban reagálni, a Hídban minden józan emberre most rögtön van szükség, hogy kimondják: a harmadik Fico-kormánynak vége.

Fico úgy látja, a sorosozás a kiút a válságból

2018. március 5. 19:03

Fico úgy látja, a sorosozás a kiút a válságból
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
rendelő

Nem hitel, hanem közvetlen költségtérítés kell

Tartalék karanténközpont a dunaszerdahelyi kollégiumban

Tartalék karanténközpont a dunaszerdahelyi kollégiumban

Branislav Gröhling

Kinyitnak az iskolai étkezdék a diákok és a nyugdíjasok számára

boris kollár

Ideiglenesen befagyasztják a kölcsönöket

Marek Krajčí
Frissítve

Újabb személy épült fel a koronavírusból Szlovákiában

A Híd elutasítja a kormány javaslatát a bírók felülvizsgálatára

További 19 bíró mondott le tisztségéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.