Amilyen az ország, olyan a megmentő

TASR

Nagy bajban van Szlovákia, de orosz vakcinákon lovagolva érkezik Igor, a megmentő, hogy mindannyiunkat beoltson. És úgy tűnik, mindegy neki, hogy mi ezt akarjuk-e, vagy sem.

Egészen elképesztő és ijesztő az a gyorsaság, amivel Igor Matovičnak sikerült feledtetnie Szlovákia nagy részével az országos tesztelések teljes kudarcát és elkenni a saját felelősségét. Elképesztő, hogy milyen gátlástalanul hazudik és csúsztat, hogy a saját népszerűségét mentse. És ijesztő, ahogy az itteni ruszofil dezinformációs szcéna, amely eddig alapból elutasított minden vakcinát, milyen könnyen beállt a hazudozó kormányfő mögé, hogy boszorkányüldözést tartson, melynek célpontja a józan ész nevében egyedüliként felszólaló Veronika Remišová.

Amikor Matovič a múlt héten visszatért a bujdosásból, hogy érzelmektől túlfűtött sajtótájékoztatón számoljon be Remišová állítólagos vétójáról a Szputnyik-vakcinákkal kapcsolatban, a szokásos csúsztatások mellett az életek megmentéséről beszélt. A felszínes szemlélő azt hihetné, hogy a miniszterelnöknek a szlovákiai lakosok életének megmentése a célja, de ha a szavak mögé nézünk, gyorsan kiderül, hogy a Szputnyik V csak az Egyszerű Ember politikai karrierjének életben tartását szolgálja. Miért?

Matovič először azt mondta, Remišová miatt nincs vakcina, egy nappal később ezt saját maga cáfolta meg, amikor finoman jelezte az egészségügyi miniszternek, hogy a vétó ellenére mégis rendelhetne. Ebből kiderül, hogy ha volt is vétó, az semmit nem ér, mert az egészségügy az OĽaNO kezében van, a Za ľudí akár a kormányból is kiléphetne, az sem ingatná meg a beszerzést. Vagyis Matovič csak a felelősséget akarja elkenni (oltana ő a regisztrálatlan szerrel, de ha esetleg baj lesz, akkor hadd mutogasson már a többiekre), illetve konfliktust és cirkuszt akart. És mivel nem volt, csinált egyet.

A következő vádja, hogy koalíciós partnere geopolitikát csinál a vakcinák beszerzéséből. Ez is téves, mivel a Szputnyik V-ből Vlagyimir Putyin csinál geopolitikai ügyet azzal, hogy húzza-halasztja a vakcina EU-ban való bejegyzését. Bölcs vezetőnk pedig hasznos idiótaként asszisztál ehhez, amikor a külügyminisztere nélkül, a saját kormánya háta mögött egyezkedik az oroszokkal. Az is gyanús, hogy Matovič gyanúsan sok vakcináról beszél, miközben a szállítmányok még Magyarországra is késnek, holott Orbán Viktor kormánya nem a múlt héten adta le a rendelését az oroszoknak.

Tényleges, szakszerű és végrehajtható intézkedések helyett tehát Matovič ismét dobott egy csontot a nyilvánosságnak, mert egyre kínosabb lett számára, hogy az országos tesztelések atombombája csak a preferenciáit rombolta le. Most pedig csúsztat, hazudik és vádaskodik, játssza az ország megmentéséért küzdő mártírt, akit a gonosz koalíciós partnerek folyamatosan elgáncsolnak.

Nem kell félni, ő majd megment. Akkor is, ha belerokkanunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?