Utazz

Thaiföld, Egyiptom: Utazzunk, vagy ne?

Szabó Laci

2015. augusztus 18. 16:56

A szlovák külügyminisztérium frissítette az egyes országok biztonsági besorolását. Thaiföld szigorúbb kategóriába esett, a hétfői merénylet miatt.

A külügy szerint a szlovák állampolgároknak alaposan meg kell fontolniuk, mielőtt kiutaznak, a minisztérium tanácsa szerint csak akkor utazzunk Thaiföldre, ha elhalaszthatatlan dolgunk van ott. A külügy azt tanácsolja az állampolgároknak, hogy kiutazás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről az interneten, a sajtóban, a külügy honlapján, de a bangkoki szlovák nagykövetségtől is kérhetnek információkat a biztonsággal kapcsolatban. A thai katonaság akár kijárási tilalmat is bevezethet, és szigorúbban járhat el a gyanúsnak vélt személyekkel szemben is – figyelmeztet a külügy.

Az Egyiptomba utazóktól is fokozott figyelmet kér a minisztérium. A Sínai-félsziget északi részén fokozott biztonsági lépések vannak érvényben, éjszaka kijárási tilalom is van. A nyaralók körében népszerű tengerpartoknál – Hurghada, Sarm es Sejk, Marsa Alam – azonban stabil a helyzet. A külügy arra kéri a nyaralni indulókat, hogy Egyiptomban lehetőség szerint ne utazzanak fakultatív kirándulásokra.

A külügyminisztérium továbbá ismét azt javasolja az utazni vágyóknak, hogy indulás előtt regisztráljanak a külügyminisztérium honlapján (https://www.mzv.sk/Register), így baj esetén sokkal gyorsabban tud segítséget nyújtani a helyi szlovák képviselet.

Önnek ajánljuk