Utazz

Látványos képgaléria a Fidzsi-szigetekről - GALÉRIA

A Fidzsi-szigetek egy ország és szigetcsoport a Csendes-óceán déli részén. Cook kapitány a tongaiaktól hallotta a viti szót (helyi nyelven jelentése: „nagy”), és átírta, így lett belőle először Fidgee, Feejee és végül Fiji angolul.
Szabó Laci

2019. április 15. 11:50

- Shutterstock-felvétel

 A szigetcsoport Új-Zélandtól 2000 km-re északra található, két nagy és sok apró szigetből áll - írja a Wikipédia A 322 sziget közül 106 lakott. Szárazföldi határa nincs, legközelebbi szomszédjai nyugatról Vanuatu, keletről Tonga és északról Tuvalu. 860 ezer lakosával Ausztrália és Óceánia negyedik legnépesebb országa. Éghajlata trópusi, állandóan magas a hőmérséklet, és időnként heves viharok jellemzik. Az ország fő bevételi forrása az idegenforgalom. 


Vízum: szlovákiai turisták vízum nélkül utazhatnak az országba, csak arra kell figyelni, hogy az útlevél a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényes legyen.

 

Fidzsi-szigetek


Főváros: Suva
Lakossága: 881 065 fő
Területe: 18 270 km2
Pénznem: fidzsi dollár (FJD), 1 euró = 2,40 FJD

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyarok többsége krónikus beteg

Kigyulladt egy autóbusz Pozsonyban

A Woodstock 50 dosszié

A Dunába ugrott és eltűnt egy férfi Pozsonyban

Lesik a vízállást a kiskertek tulajdonosai

VIDEÓ: Így sírta el magát Theresa May, miközben bejelentette lemondását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?