Sport

Szép szezonzáró, bizonytalan folytatás Rimaszombatban

Rimaszombat | Lukáš Hrnčiar négy góljával 4:1-re nyertek a rimaszombatiak az Oravské Veselé együttese ellen a közép-szlovákia III. labdarúgóliga zárófordulójában, a folytatást illetően azonban nagy a bizonytalanság.
Bőd Titanilla

2019. június 17. 15:01

A rimaszombatiaknak egy cserejátékosuk sem volt (Fotó: A szerző felvétele)

Egyetlenegy cserejátékosuk sem volt a bajnokság második helyén álló rimaszombatiaknak az idény utolsó mérkőzésén, kezdőcsapatukban így három ifi szerepelt – Csabay, Dudek és Suja.

„Nemanja Szpaszojevics a bosnyák élvonalból kapott ajánlatot, és már az új klubjánál kellett jelentkeznie. Ilija Jankovics elkéredzkedett tőlem az utolsó mérkőzésre, megtehette volna, hogy az előző fordulóban begyűjti az ötödik sárgáját, és így oldja meg, hogy elmehessen, de sportszerűen viselkedett. Valeri Kuridze a meccs előtt két nappal írt üzenetet, szeretne felhívni, hogy köszönetet mondjon, mert ő már megy el…” – mondta Bari Jenő vezetőedző, hozzátéve, hogy sérülés miatt is hiányoztak néhányan.

Az ellenfélnél olyan első ligát is megjárt játékosok szerepeltek az összeállításban, mint Peter Struhár vagy Adam Žilák, de ezúttal nem sok babér termett nekik.

Bár volt néhány lehetőségük, a hazai kapuban nagyon jó teljesítményt nyújtott ifj. Július Nôta, a tíz éve meggyilkolt egykori kapus fia. A rimaszombatiaknál nagyot játszott Lukáš Hrnčiar is, mind a négy gólt ő szerezte. Az első félidőben szöglet után bombázott laposan a hálóba (erre a találatra még gyorsan érkezett válasz), a második félidő elején Lovinjuk labdaszerzése után a bal oldalról lőtt a rövid sarokba a léc alá, tíz perccel később ismét laposan lőtt a hálóba, végül pedig ismét szöglet után talált be.

A lelátón ült Koszta Péter, az NB III-as Putnok vezetőedzője, aki épp Hrnčiarra volt kíváncsi. Védekező középpályásként akarta megnézni, s bónuszként azzal szembesült, hogy Hrnčiarnak van egy nagyszerű bal lába is.

„Edzettem már Lukyt Poltáron is, úgyhogy jól ismerem – mondta a középpályásról Bari Jenő. – Az edzők általában nem szeretik, mert nehéz eset, de én nagyon szeretem, mert remek futballista. Tavasszal sikerült meggyőznöm, hogy ha csak a játékkal fog foglalkozni, akkor eredményes lesz. Meghatározó futballista, ha neki nem ment a játék, akkor a csapat is szenvedett. Örülök, hogy nálam futballozott.”

Hogy mi lesz a következő szezonban, azzal kapcsolatban még sok a kétely Rimaszombatban. A városi képviselő-testület júniusi ülésén fog foglalkozni a futball kérdésével, ott dől el, emelik-e az egyesületnek nyújtott támogatást.

„Egyelőre senki nem tud semmit, így nehéz lesz ütőképes csapatot összehozni nyáron. A srácok megérdemelnék, hogy tudják, mire számíthatnak. Sajnálom, hogy így alakult” – jegyezte meg Bari.

Miroslav Bitala, a klub ügyvezetője nem tagadta, hogy késnek a fizetések. „Mivel a költségvetésben megszabott összeget havi részletekben kapjuk meg, vannak csúszások. De mindenki ki lesz fizetve, senkinek nem maradunk adósai” – szögezte le Bitala, aki bízik benne, a képviselők nem fordulnak el a focitól, és a klub folytathatja a III. ligában. Az ügyvezető úgy gondolja, a játékoskeret 80 százaléka együtt maradhat.

Az esetleges II. ligás feljutás kérdése, amiről a szurkolók álmodoztak, már tárgytalan, mivel a bajnokságot megnyerő rózsahegyi fakó bejelentkezett a második vonalba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ďuriš Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

Több ezer eurónyi drogot foglaltak le a rendőrök Vágbesztercén

Rengeteg hiányosságot találtak a szabadulószobák ellenőrzése során

Kiska nem tart igényt két fizetésre

Lucia Ďuriš Nicholsonová lett az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának elnöke

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?