Zuzulová dobogón Jasnán – ez élete legszebb napja

Jasná |

<p>A harmadik helyen végzett Veronika Velez-Zuzulová a jasnái alpesisí-Vk női műlesikló-versenyén.&nbsp;</p>

Az első hely a külön ligában versenyző amerikai Mikaela Shiffriné lett, a második helyen a svájci Wendy Holdener zárt. A másik szlovák versenyző, Petra Vlhová az első kör után holtversenyben a harmadik helyen állt, de a második körben a pálya középső szakaszán hibázott, és végül - a második körben mindössze a 25. időt elérve - a 9. helyen zárt. Ezután következett az első kör után második helyen álló Zuzulová, aki mindent beleadott, és bejött a második helyre. Boldogan zuhant a célban a hóra, mert tudta, hogy ott lesz a dobogón, mivel már csak az éllovas Shiffrin volt hátra. ”Ez volt életem legszebb napja, de a legnehezebb is. Bebizonyítottam, hogy tényleg vasból vannak az idegeim. Tudtam, hogy a nézők csak egy dobogós hellyel lennének elégedettek, örülök, hogy meg tudtam csinálni. A célban az édesapám csak annyit mondott, erős vagyok. Most nagyon boldog vagyok, a közönség fantasztikus volt, legszívesebben mennék még vagy három kört" - nyilatkozta már a verseny után lelkesen Zuzulová. Mikaela Shiffrin egyértelműen verhetetlen volt, a második futamban még növelte is előnyét, több mint két másodperccel volt gyorsabb a vetélytársainál. Ez volt pályafutása 18. Vk-győzelme, műlesiklásban sorozatban a hetedik. A svéd Frida Hansdotter Jasnán 10. lett, de ezzel is bebiztosította a szakági Vk győztesének járó kis kristályglóbuszt, 651 ponttal vezet, s mivel már csak egy verseny van hátra, a második helyezett Velez-Zuzulová nem érheti be. A szlovák versenyzőnek 546 pontja van, soha még ennyit nem szerzett egy szezonban. "Ez pályafutásom legjobb idénye, de igyekezni fogok, hogy St. Moritzban még gyarapítsam a pontjaim számát" - ígérte Zuzulová.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?