Kuzmina világbajnok lett sprintben

Kuzmina
Östersund |

Az östersundi biatlon-világbajnokság női 7,5 km-es sprintjének rajtja előtt az is kérdéses volt, hogy versenyezhet-e a betegséggel küszködő Anastasia Kuzmina, aki fantasztikus versenyzéssel pályafutása első világbajnoki aranyát szerezte meg.

A vírusfertőzéssel küszködő Kuzmina rögtön az első lövését elvétette, de más favoritok is hibáztak, így az olimpiai bajnok sílövő a finn Kaisa Mäkäräinen mögött a második volt. A második lövészetben, álló helyzetben viszont egyet sem hibázott Kuzmina, aki remek futó lévén már sejthette, hogy megvan az (arany)érem. Az időeredménye alapján csak a norvég Ingrdig Landmark Tandrevold veszélyeztethette, akinek a második lövészet után még volt 1,9 másodperc előnye, de a végén Kuzmina majdnem tíz másodpercet vert rá, a harmadik helyezett német Laura Dahlmeierre pedig bő 12-őt.

„Fantasztikusan érzem magam. Nem vártam, hogy egy lőhibával nyerhetek, azt hittem, ehhez hibátlannak kell lenni. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást, miattuk is folytattam a pályafutásom az olimpia után” – mondta a célban Kuzmina, aki teljessé tette világbajnoki éremkollekcióját: a 2009-es ezüst (Pjongcsang, tömegrajtos verseny) és a 2011-es bronz (Hanti-Manszijszk, sprint) mellé a hőn áhított aranyat is megszerezte.

„Megvalósult a biatlonos álmom. Félek, hogyan fogok összpontosítani a további versenyeken, mert elöntöttek az érzelmek. Minden vágyam teljesült, talán csak a négy hibátlan lövészet elérése inspirál még, hogy így teljesítsek egy versenyt. Varázslatos érzés világbajnoknak lenni, kicsit az első olimpiai aranyam megszerzésére emlékeztet Vancouverből” – tette hozzá Kuzmina.

Ivona Fialková a 33., Paulína a 48., Terézia Poliaková a 86. lett.

Vasárnap a 10 km-es üldözéses verseny vár a női mezőnyre a világbajnokságon. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?