Sport

Nem felhőtlen a helyzet a szlovák biatlonvilágban

Besztercebánya | Bár Anastasia Kuzmina és Paulína Fialková a most végződött biatlonszezonban kiemelkedő eredményeket ért el, és a női váltónak is voltak jó helyezései, nem felhőtlen a helyzet a Szlovák Biatlonszövetségben. A következő idény kezdetéig több égető kérdésre választ kell adni.
Bőd Titanilla

2019. március 28. 17:41

Anastasia Kuzmina eredményeire nem lehet panasz (TASR-felvétel)

Az egyik az, mi lesz a férfiversenyzőkkel, akik idén nem villogtak, a váltó legjobb eredménye Canmore-ban egy 9. hely volt, az egyéni számokban pedig a legjobb harmincba is csak Tomáš Hasillának és Martin Otčenášnak sikerült egyszer-egyszer bekerülnie.

A besztercebányai Dukla igazgatója, Roman Benčík kilátásba helyezte, hogy a férfiválogatott nem minden tagja maradhat továbbra is a katonai sportközpontban. „Nem olyan a teljesítményük, hogy azt mondhatnánk, mindannyian folytatják a Duklában. Elsősorban az edzőknek kell elmondaniuk a véleményüket, akiknek választ kell adniuk arra, hogyan tovább” – jelentette ki Benčík.

A férfiválogatottat a most véget ért szezon elejétől Daniel Kuzmin irányítja, Tomáš Fusko szövetségi elnök szerint pedig idő kell, amíg beérik a munkája. „Új edzésmódszereket vezetett be, és úgy látszik, ennek egy év alatt nem lehet még meg a gyümölcse. Hisszük, hogy a versenyzők alkalmazkodnak hozzá, és a 2022-es pekingi téli olimpia közeledtével egyre sikeresebbek lesznek” – mondta Fusko.

A szövetség és a Dukla közötti feszültséget mutatta, hogy a sajtótájékoztató alatt végig a szövetségi melegítőfelsőt viselő Anastasia Kuzmina az egyéni interjúkhoz levetette a felsőt, és a Dukla egyentrikójában állt a kamerák elé, megkérve az újságírókat, hogy ne a szövetségi reklámpanelek előtt kérdezzék, mert mostantól már a Duklát képviseli.

A Fialková testvérek edzője, Anna Murínová részben elégedetten értékelhette a szezont, Paulína Fialková ugyanis hatszor állhatott dobogón a Vk-sorozatban, a vb-n majdnem megnyerte az egyéni versenyt, és a tömegrajtos verseny szakági glóbuszáért is végig versenyben volt.

„A jövőben azt kívánom, hogy a szövetséggel vívott béka-egér harcoknak szakadjon vége, mert sok energiát elvesz tőlünk” – utalt Murínová arra, hogy a két Fialková nővér tavaly ősszel csak közvetlenül a szezonkezdet előtt tudott megegyezni a szövetséggel a válogatottság feltételeiről.

Az pedig még kérdéses, hogy Ivona Fialková folytatja-e pályafutását. „A harmincadik helyeknél többre vágyom, át kell gondolnom, hogyan tovább” – mondta a versenyző, aki csak kétszer került be a legjobb harmincba az idény során.

A fiatalabbik Fialková-lány esetleges visszavonulása azt is befolyásolhatja, láthatjuk-e még versenyezni Anastasia Kuzminát. A háromszoros világbajnok már jelezte, bár egyéni számokban már nem fog indulni, szívesen segít, ha egy negyedik ember fog hiányozni ahhoz, hogy a női váltó versenyképes legyen. Ha viszont Ivona Fialková visszavonul, akkor ez tárgytalan lesz.

A női váltó az elmúlt szezonban három hatodik helyet is elkönyvelhetett Paulína Fialková, Ivona Fialková, Terézia Poliaková, Anastasia Kuzmina felállásban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A beteg és a látogató biztonsága a fontos

Botrány az Eurovízión

VIDEÓ: Keszthelyi Vivien autóversenyző elvitte egy körre Orbán Viktort

Aggasztóan kevés 
a lakás Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?