Sport
- Somogyi Tibor felvétele

Zsivkovics hibája miatt kiesett a DAC a kupából

Bőd Titanilla

2018. március 13. 18:55

A nagyszombati Spartak 2:0-ra legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Slovnaft Cup negyeddöntőjében, ezzel bejutott a négy közé. A meccs csak a végjátékban dőlt el, az első nagyszombati gólt óriási védelmi hiba előzte meg.

A két csapat tíz napja a bajnokságban gól nélküli döntetlent játszott, a kupameccsen azonban már az első fél órában több helyzetet láttunk, mint azon az egész bajnokin.

A nagyszombatiak kezdtek jobban, Godál már a 7. percben helyzetbe került, három perccel később pedig Pekár lövése szállt a kapu mellé. Újabb négy perc elteltével Martin Tóth próbálkozott egy fejessel. A DAC kapujában Macej nem mindig volt magabiztos, néha elég rosszul futott ki.

dac

Az első DAC-akciót a 22. percben jegyezhettük fel, Kalmár beadása után csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani a hazaiak. Két perccel elteltével viszont nagyon közel jàrt a gólhoz a Spartak, egy kifejelt labda után Civic eresztett meg kapásból egy bődületes bombát, beleremegett a felső léc. A 28. percben a DAC is elkönyvelhetett egy kapufát, Kalmár a bal oldalról, a 16-os sarkáról félmagasan lőtt, és a hosszú oldali lécet találta el.

A második félidő is kiegyenlített, de a korábbinál visszafogottabb játékot hozott. Az 55. percben Huk robbant be egy ígéretes beívelésnél, de a labda mellé ment, a másik oldalon pedig Csanturisvili lövését csípte el Macej.

A DAC-drukkerek csoportja sokkal hangosabb volt, mint a hazaiak, "Harcoljatok!", zengett a nagyszombati stadion felett a végjátékhoz közeledve.

rossi

Trnava-DAC 2:0 (0:0)

Góllövők: Egho (79., 88.)

Sárga lap: Reagy, ill. Kalmár, Huk, Davis.

Piros lap: Ljubicic (90., DAC).

Játékvezető: K. Horváth, 3411 néző.

TRNAVA: Vantruba - Kadlec, Martin Tóth, Godál (40. Hladík), Civic - Greššák - Civic, Pekár (64. Vlasko), Csanturisvili - Reagy, Yilmaz (75. Egho).

DAC: Macej - Zsivkovics (82. Mervó), Šatka, Huk, Záhumenský - Pambou, Ljubicic - Černák (60. Divkovic), Kalmár (68. Herc), Davis - Pačinda.

Negyedórával a meccs vége előtt mindkét csapat kezdett már egyre óvatosabbá válni, mintha senki nem akarna kockáztatni, hogy rajta menjen el a meccs. Eric Davis a nagyszombati térfélen eladott labdájából jól megindult a Trnava, Reagy beadását kivágták a vendégvédők. A 79. percben viszont jött egy buta egyéni hiba, Zsivkovics egy nagyszombati beívelés után fejjel akarta letenni a labdát a kapusnak, de a négy perccel korábban beállt Egho ott termett, és a hálóba bombázott -1:0. Kegyetlen fordulat volt ez a DAC számára, mert addig egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a vendégek. A DAC-nak ki kellett támadnia, s ezt kihasználták a hazaiak, a 89. percben ismét Egho volt eredményes - 2:0. Az utolsó percek ideges közegében a nagyszombati tábor a magyarokat szidta, Ljubicic pedig összeszedett egy piros lapot.

A dunaszerdahelyiek számára így keserű véget értek a kupaküzdelmek.

2018. március 13. 14:20

Két DAC-játékos is Kozák keretében
Önnek ajánljuk