Zselízi elsőség a teremfocitornán

zselíziek
Léva |

Teremben az őszi bronzérmes zselíziek lettek a legjobbak.

Az előző évekhez képest mintha egy kicsit megcsappant volna a szurkolók érdeklődése a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által szervezett lévai teremtorna iránt. Ezúttal is a VI. liga őszi idényének nyolc legeredményesebb csapata viaskodott egymással. A žemberovceiek lemondták a szereplést, és helyükre a felsőtúriak kerültek. Kuriózum, hogy a korábban folyamatosan tornagyőzelmekkel büszkélkedő Podlužany hiányzott a mezőnyből, mivel időközben már a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjába került.
Igazi rangadóval kezdődött a mérkőzéssorozat, hiszen az őszi szezonban első hontfüzesgyarmatiak és harmadik helyezett zselíziek léptek pályára. Utóbbiak Dulai Gábor vezérletével veszélyesebbek voltak a kapu előtt, mint ellenfelük, ám 2:2-es döntetlennél a találkozó utolsó előtti pillanataiban Lukáš Kováčik kilőtte a bal sarkot, megszerezve ezzel Karol Pilinský védenceinek az első három pontját. Aztán az őszi listavezető meg sem állt az elődöntőig.
A felsőtúriak a nyitómérkőzésükön a čajkoviak ellen csatáztak. „Ez a két csapat vívta a tavalyi döntőt. S bár ezt a meccset elbuktuk, kitűnő teljesítményt nyújtottunk, sőt Nagy Gábor a legjobb mezőnyjátékost megillető díjat is megkapta. Jelenleg viszont gyengébbek vagyunk, mivel későn tudtuk meg, hogy indulhatunk, és nem volt időnk a felkészülésre” – jegyezte meg Baltazár Sándor felsőtúri csapatvezető. Igaza lett, ijesztően nagy pofont kaptak a Čajkovtól (0:7), s a végén az utolsó helyen kötöttek ki. 
A garamkálnai fakó is bakot lőtt az első meccsén. Almási Róbert jogosulatlanul lépett pályára, ugyanis a fiatal, tehetséges labdarúgó az őszi pontvadászat során a III. ligás kollektívában is szerephez jutott. „Időben felhívtuk a klubvezetés figyelmét, sőt, az összecsapás előtt is figyelmeztettük az elnököt és a menedzsert is, mégis megszegték a versenykiírást. Hiába döntetlenezett a Szilvás András által irányított gárda a Nová Dedina ellen, a három pontot az ellenfélnek ítélte a tornaigazgatóság” – magyarázta Saliga József, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.
Az elődöntőben háromgólos hátrányba kerültek a hontfüzesgyarmatiak, ám idővel felzárkóztak, de a čajkoviak nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból, és megtartották előnyüket (4:3). A másik ütközetben számtalan hibát vétett a Plavé Vozokany (heves játékosedzőjük, Ján Krivočenko kétszer is a kiállítás sorsára jutott), amit a zselíziek irgalmatlanul kihasználtak.
Régen láttak a nézők ilyen magas színvonalú, minden igényt kielégítő döntőt. A zselíziek és Čajkov összecsapása viszont látványos, élénk és elsőrangú focit hozott. Nem babra ment a játék, derült ki valamennyi játékos hozzáállásából. Előbb vehemens támadásokat vezettek a csapatok, majd irdatlan taktikai harc folyt a pályán. Ľubomír Straňák zselízi hálóőr legalább öt védhetetlennek tűnő ziccert hatástalanított, majd három perccel a vége előtt a csatai vendégjátékról visszatérő Duchoň Dominik betalált az ellenfél hálójába. A véghajrában egy čajkovi játékost kiállított Urblík Norbert játékvezető, a zselíziek pedig a hátralévő időszakban békésen, ügyesen és pontosan körbe-körbe passzolgattak, ügyelve arra, nehogy már baj legyen. Nem is lett!
„Készültünk a tornára, s örülök annak, hogy a lábakban és a fejekben is benne volt az elsőség. Külön sikernek könyvelem el, hogy a legjobb mezőnyjátékosnak és góllövőnek járó díjat is kiérdemeltük. Január végén, a kerületi bajnokságokban közreműködő csapatokkal megtoldott tornán is kifogástalan teljesítménnyel akarunk előrukkolni” – nyomatékosította Sokol László zselízi klubelnök.
 

Érdekes

16. TEREMTORNA A LÉVAI TERÜLETI SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT – A csoport: H. Vrbica–Želiezovce 4:3, g.: Kováčik 2, Lukáš Páchnik, Kelemen, ill. Dulai, Duchoň, Čík; Kalná n/Hr. B–N. Dedina 0:3 – játék nélkül; N. Dedina–Želiezovce 1:10, g.: Knoška, ill. Dulai 4, Klimaj, Čík, Müller, Tóth, Gonda, Duchoň; Želiezovce–Kalná n/Hr. B 7:4, g.: Tóth 2, Dulai 2, Burin, Čík, Müller, ill. Gogora, Mikuláš, Švec, Jakub Hajtó; H. Vrbica–Kalná n/Hr. B 5:0, g.: Horský, Denis Páchnik, Kelemen, Pavol Pilinský, Janček; N. Dedina–H. Vrbica 1:5, g.: Pšenák, ill. Lukáš Páchnik 2, Kačmárik 2, Denis Páchnik.
Sorrend:
 1. H. Vrbica       3    3    0    0    14:4    9
 2. Želiezovce     3    2    0    1    20:9    6
 3. N. Dedina      3    1    0    2    5:0    3
 4. Kalná n/Hr.    3    0    0    3    4:15    0

B csoport: Tlmače–Pl. Vozokany 1:6, g.: Marek Tóth, ill. Bandzi, Buchlovič, Birdáč, Kóša, Srna, Meiling; H. Turovce–Čajkov 0:7, g.: Červenák 2, Matúš Mališ 2, Klinčok, Valkovič, Nichta; Čajkov–Pl. Vozokany 1:2, g.: Chlebo, ill. Tóth, Brusznyai; Pl. Vozokany–H. Turovce 7:6, g.: Neiling 2, Srna 2, Krivočenko, Kóša, Brusznyai, ill. Nagy 3, Dominik Nádaždy 2, Lukáš Nádaždy; Tlmače–H. Turovce 5:0, g.: Marek Tóth 2, Erik Tóth 2, Chlpík; Čajkov–Tlmače 5:3, g.: Valkovič 2, Nichta, Klinčok, Žilka, ill. Chlpík, Marek Tóth, Matejka.
Sorrend:
 1. Pl. Vozokany    3    3    0    0    15:8    9
 2. Čajkov              3    2    0    1    13:5    6
 3. Tlmače             3    1    0    2    9:11    3
 4. H. Turovce       3    0    0    3    6:19    0


Mérkőzés a 7. helyért: Kalná n/Hr. B–H. Turovce 8:2, g.: Kúdela 3, Švec, Mikuláš, Cigáň, Molnár, Gogora, ill. Dominik Nádaždy, Goral; mérkőzés az 5. helyért: Dedina–Tlmače 0:2, g.: Chlpík, Tóth.
Elődöntő: H. Vrbica–Čajkov 3:4, g.: Kováčik 3, ill. Csernák, Červenák, Nichta, Valkovič; Želiezovce–Pl. Vozokany 5:3, g.: Dulai 3, Tóth, Duchoň, ill. Meiling, Kóša, Tóth.
A 3. helyért: H. Vrbica–Pl. Vozokany 2:4, g.: Lukáš Páchnik, Kováčik, ill. Birdáč, Krivočenko, Tóth, Kóša.
Döntő: Čajkov–Želiezovce 0:1, g.: Duchoň.
 

Díjazottak – legjobb kapus: František Horniak (Čajkov), legjobb mezőnyjátékos: Dobiaš Milan (Želiezovce), legjobb góllövő: Duchoň Dominik (Želiezovce).
A győztes csapat: Ľuboš Straňák, Müller Péter, Ján Gonda, Patrik Klimaj, Jaroslav Trávnik, Molnár Adrian, Duchoň Dominik, Tomáš Čík, Dobiaš Milan, Dominik Burin, Dulai Gábor, Tóth Kornél. 
Edző: Peter Kokoška. (áb)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?