Zorro-álarcban feltámadt Torres

<p>Közel állt a Tottenham idegenbeli legyőzéséhez a sokak által leírt FC Basel a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első meccsén. A svájci csapat bátor támadójátékkal meglepte a Spurst, amely örülhet a 2:2-es eredménynek. Az örömbe azonban üröm is vegyült, mert Lennon, Gallas és Bale is megsérült a meccsen.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Főleg a bombaformában levő Gareth Bale bokasérülése tűnt súlyosnak, de André Villas-Boas, a Tottenham edzője reménykedik a walesi futballista gyors felépülésében. „Nagyon bízunk benne, hogy nem olyan súlyos az eset, mint ahogy a felvételek alapján gondolnánk. Derűlátónak kell maradnunk, és hinnünk benne, hogy minden rendben lesz. Én mindenesetre azt gondolom, hogy április 21-én a Manchester City ellen már számíthatok rá, azaz csak két meccsre dőlt ki” – nyilatkozta a portugál szakember, akinek az utolsó percekre csak kilenc játékosa maradt, mert Gallas és Bale azután vált harcképtelenné, miután Villas-Boas kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

A Videoton csoportjából első helyen továbbjutó Baseltől nem vártak sokat a szakemberek, a meccs előtt a brit sajtó azt boncolgatta, három- vagy négygólos vereséget szenved-e a svájci együttes. Erre a 34. percben már 2:0-ra vezetett a Basel. A vendégeknek jóval több helyzetük volt, mint a sarkantyúsoknak.

„Tudom, nagy bravúr a Tottenham otthonában döntetlent elérni, de csalódott vagyok, mert kezünkben volt a meccs. Kár, hogy elkótyavetyéltük a kétgólos előnyünket, ám így is kedvező helyzetben várhatjuk a jövő heti visszavágót” – mondta Murat Yakin, a svájciak szakvezetője.

A három angol csapat közül csak a Chelsea nyert, a kékek 3:1-re legyőzték a Rubin Kazanyt. Fernando Torres két találatával oroszlánrészt vállalt a sikerből. Úgy tűnik, hogy a Steaua ellen orrcsonttörést szenvedett spanyol támadónak szerencsét hozott a Zorro-álarc, amelyet viselve végre megtalálta a góllövő cipőjét. A rosszmájú londoni szurkolók szerint jó lenne, ha Torres az idény végéig viselné a védőmaszkot. A Chelsea-drukkerek finoman fogalmazva nem kedvelik Fernandót, de mivel Ba a Newcastle színeiben már játszott az Európa Ligában, így egyedül ő az egyetlen bevethető ék.

„Ezen az estén láthattuk, mekkora Torres önbizalma, milyen keményen dolgozik, és mennyire jó az erőnléte. Úgy vélem, mostantól nagyon jól fog játszani, és futószalagon termeli a gólokat a szezon végéig” – dicsérte védencét Rafael Benítez.

Az eredmény nem tükrözi, hogy a vártnál simábban nyert a Chelsea, mert a Rubin Kazany – főleg az első félidőben – nagyon bátortalanul futballozott, és komolyabb gólhelyzetet nem tudott kidolgozni. A góljukat vitatható tizenegyesből – Terry vétlen kezezéséért ítélt büntetőt a bíró – szerezték, viszont a harmadik Chelsea-gólt Terry 16-oson belüli kezezése előzte meg, amelyet nem fújt be az olasz Rocchi.

Ugyancsak kétgólos előnynyel várhatja a Newcastle elleni visszavágót a Benfica. Pedig rosszul indult a lisszaboniak számára a meccs, mert Papiss Cissé góljával a vendégek szereztek vezetést. A szenegáli csatár akár el is dönthette volna a találkozót, ám 0:1-nél és 2:1-nél is a kapufát találta el.

„Megérdemelten nyertünk, hiszen végig jobbak voltunk. Nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, ám a vendégek kapusa legalább négy ziccert hárított” – szögezte le Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője.

„Kár a harmadik bekapott gólért, mert így odahaza nagyon nehéz dolgunk lesz” – mondta Alan Pardew, a Newcastle mestere.

Az utolsó tizenkét percben kétszer talált a Lazio hálójába a Fenerbahce, amely kedvező helyzetben várhatja a római összecsapást. Két zárt kapus meccs után játszhatott ismét fanatikus szurkolói előtt a török csapat.

Az olasz gárda ráfizetett Ogenyi Onazi fegyelmezetlenségére, a nigériai játékos a 47. percben begyűjtötte második sárga lapját, és mehetett zuhanyozni. A Puskás-díjas Miroslav Stochot nem nevezte a mérkőzésre a Fenerbahce edzője, a nem éppen sportolóhoz méltó életmódjáról ismert szlovák játékos várhatóan a nyáron elhagyja az isztambuli alakulatot. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?