Sport
- Michal Lichanec felvétele

Zöld utat kapott a rimaszombati fociakadémia

Bőd Titanilla

2018. március 21. 12:39

Rimaszombat | A rimaszombati képviselő-testület keddi ülésén elfogadta a városi futballklub és az NBI-es miskolci DVTK által üzemeltetett társaság, a Borsodsport Invest tervezett együttműködéséről szóló jelentést.

A rimaszombati klub ügyvezetője így elkezdheti a társasági szerződés kidolgozását, amelynek eredményeképpen létrejöhet a gömöri városban a diósgyőri egyesület támogatásával a Városi Futballakadémia (MFA).

„A jelenlévő 18 képviselőből egy ellenezte a javaslatot, ketten tartózkodtak, 15-en azonban mellette szavaztak” – tájékoztatta lapunkat Miroslav Bitala, a futballkub ügyvezetője, egyben városi képviselő. 

A futballklub és a miskolci fél között most újabb egyeztetések kezdődnek, ám a most bemutatott jelentésben foglaltak 90%-ban a tervezett társasági szerződés alapját is képezik majd. Bitaláék azt szeretnék, ha a társasági szerződésről az áprilisi vagy legkésőbb a májusi ülésén dönthetne a testület. 
 

2018. március 15. 11:39

Kedden döntenek a rimaszombati fociakadémiáról

A diósgyőri futballklub csaknem öt millió eurót fektetne a rimaszombati futballakadémiába, ebből a keretből felújítanák a stadiont, rendberaknák az edzőpályákat, és néhány új edzőpályát is létrehoznának. 
A rimaszombati klub felnőttcsapata jelenleg a III. ligában szerepel, az utánpótláscsapatokban 240 gyerek focizik rendszeresen.

Önnek ajánljuk