Žilina? Artmedia? Slovan?

Kezdődik. Ismét tizenkét csapattal, sokadszorra is új lebonyolítási rendszerrel. Van, ahol a nagy visszatérőktől, van, ahol a fiatalítástól várják a megváltást, a szurkoló meg reménykedik, a Corgoň Liga 2007/2008-as évadja legalább néhány jó meccsel megajándékozza.

Szép játék, sok gól – ezt várják a szurkolókSITA-felvételA bajnokság lebonyolítási rendszere ismét változik – bár továbbra is 12 csapat szerepel az élvonalban, nem lesz osztályozó, a csapatok háromszor találkoznak majd egymással, s a táblázat első felében végzett együttesek eggyel több meccset játszhatnak otthon. Az elmúlt évek kísérletezéseinek negatív tapasztalatainak fényében az új rendszert sem fogadták osztatlan lelkesedéssel a klubok. „Szerintem már most ki kellene találni valamilyen szisztémát a következő szezonra” – jegyezte meg gúnyosan Pavel Vrba, a bajnok zsolnaiak cseh edzője, akinek biztosan nehéz volt megszokni, hogy Szlovákiában az idénynyitó előtt többet beszélnek a bajnokság rendszeréről, mint az esélyesekről.

Pedig ők is megérdemelnének pár szót. A Žilina értelemszerűen szeretné megvédeni címét, de a Petržalka (nem elírás, a ligetiek ismét városrészük nevén szerepelnek) is fegyverkezik – visszatért a sikeredző Vladimír Weiss, s a 2005-ös BL-csoda egyik legfontosabb szereplője, Borbély Balázs is. A favoritok között emlegetik a Slovant is, ahol a klubhűség és a fiatalítás jegyében ifjú trénerek ültek a kispadra (Kitka, Pecko, Zeman), bár egyelőre az égszínkékek az Intertotó-kupában nyújtott teljesítményükkel nem jelezték, hogy a végső győzelemre törhetnek.

A régi gyakorlathoz visszatérve a szezon végén ismét csak egy csapat búcsúzik az élvonaltól. Ján Kozák, a kassaiak trénere felháborodottan kommentálta ezt a tényt: „Jó pár csapat anyagi gondokkal küzd, mi lesz a bajnokságból, ha esetleg valaki kilép? Onnantól fogva nem lehetne kiesés elleni harcról beszélni, ezzel hitelét vesztené a pontvadászat!” S kit fenyegethet az I. ligába kerülés veszélye? A „botladozó újonc” általánosítást az aranyosmarótiakkal kapcsolatban kevesen tudják elképzelni. A ViOn bentmaradásában nem sokan kételkednek, sokak szerint épp a kupagyőztes lehet a bajnokság egyik meglepetése. Gondok inkább Szencen lehetnek, bár Ivan Galád személyében az egyik legnagyobb hazai edzőegyéniséget szerződtették, tavaszi kilátástalan gyengélkedésük az őszre sem jósol sok jót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?