Zahovic kontra Katanec

Szöul. Nagy bajban van a szlovén labdarúgó-válogatott, amely a Spanyolország elleni összecsapással nemcsak három pontot, de csapategységet és kapitányt is vesztett.

Szöul. Nagy bajban van a szlovén labdarúgó-válogatott, amely a Spanyolország elleni összecsapással nemcsak három pontot, de csapategységet és kapitányt is vesztett. A meccset követően a lecserélt Za-hovic összeveszett Srecko Katanec kapitánnyal, s miután a csapat a csatár pártjára állt, a szakvezető bejelentette, a világbajnokság után távozik posztjáról: „Az incidens ellenére profi vagyok, így tudom, van még tennivalóm a vébén. A legjobb tudásom szerint szeretném szolgálni a szlovén futballt, akár két vagy több mérkőzésről legyen szó. De azután vége!” – mondta a 38 éves szakember.

Ahogy már jeleztük, Katanec bejelentésének hátterében az áll, hogy összeveszett Zlatko Zahoviccsal, az együttes legnagyobb sztárjával, akit a spanyolok elleni, 3:1-es vereséggel végződött találkozón lecserélt. A hírek szerint a nem könnyű természetű csatár emberi mivoltában sértette meg a trénerét, aki (az ír Roy Keane példájából kiindulva) azonnal ki akarta zárni a támadót a keretből.

Rudi Zavrl, a szövetség elnöke kiállt Zahovic mellett, amikor Katanec haza akarta küldeni. „A szlovén labdarúgás érdeke azt kívánja, hogy Zahovic maradjon” – mondta az elnök. A szlovén csapat szóvivője, Rok Sinkovc szerint el kell fogadni Katanec lemondását. „Azt mondta, nem tud úgy dolgozni, hogy az egész csapat ellene van. Nagyon sajnáljuk, de ő a vezetőedző, ez az ő döntése, így el kell fogadnunk.”

A játékosok és a kapitány között Ales Ceh próbált közvetíteni, de nem járt sikerrel. Ráadásul Dzoni Novak vezetésével többen úgy vélték, Zlatko Zahovicnak van igaza. (s, o, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?