Weiss: Nyerni kell!

<p>Az Eb-selejtezősorozat legfontosabb meccse vár a szlovák labdarúgó-válogatottra: Vladimír Weiss szövetségi kapitány együttese péntek este Zsolnán az oroszokat fogadja, s ha nem nyer, valószínűleg elbúcsúzhat a továbbjutásról szőtt álmaitól.</p>

A szlovákok jelenleg a negyedik helyen állnak a B csoportban: nyolc meccsen 14 pontot gyűjtöttek, ugyanannyit, mint a harmadik helyezett örmények. A táblázat élén az orosz válogatott áll 17 ponttal, a második Írország egyelőre 15 pontnál tart.

„Pontosan tudjuk, hogy mi a tét. Mindent beleadunk. Eddig Zsolnán nem nagyon ment nekünk a játék, de egyszer ennek a sorozatnak is meg kell szakadnia” – jelentette ki Weiss.

Az ország legmodernebb stadionja az utóbbi időben tényleg nem hozott szerencsét a nemzeti csapatnak: utoljára 2008 novemberében, Liechtenstein ellen nyert itt a válogatott, legutóbb Örményországtól megsemmisítő, 4:0-s vereséget szenvedett.

„Tapasztalt játékosaim vannak, akik túl tudnak lépni a kudarcon. Az örmények elvettek tőlünk hat pontot, de mi most az oroszok ellen készülünk. Nyerni kell! Életben akarjuk tartani a reményt, hogy még az utolsó, macedóniai mérkőzésnek is legyen tétje” – nyilatkozta Weiss.

Az oroszok keretéből sérülés miatt kiesett Alekszandr Kerzsakov, a Zenit Szentpétervár csatára, Weiss pedig Igor Žofčákra, a Slovan csapatkapitányára nem számíthat, aki az utolsó pillanatban megbetegedett. „Žofčák helyére senkit nem hívok be, vannak elegen a keretben – mondta határozottan a szövetségi kapitány. – Öt olyan játékos szerepel a nevezettek között, aki megjárta az orosz bajnokságot, vagy most is ott játszik: Škrtel, Hubočan, Zabavník, Ďurica és Saláta. Ismerik az ellenfél stílusát, erősségeit, gyengéit. Az oroszok támadó felfogásban futballoznak, de ők is nagyon nehezen lőnek gólt.”

Nem lőttek gólt tavaly a szlovákok elleni moszkvai meccsen sem, pedig a találkozó nagy részében mezőnyfölényben játszottak – a szlovák válogatott így a favorit otthonában Stoch remekül eltalált lövésével 1:0-ra nyert. „Jól szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, s ennek meglett az eredménye. Hasonló teljesítményt várok a játékosaimtól most is” – nyilatkozta Weiss, s amikor arról kérdezték, az örményektől elszenvedett vereség után lesz-e „földrengés” a kezdőtizenegyben, csak nevetett: „Miféle földrengés? Az örmények ellen az első félidőben remekül játszottunk, csak az hiányzott, hogy Hamšík berúgja a helyzeteit. Remélem, most már végre összejön neki.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?