Weiss fél lábbal a sürgősségin volt fia büntetőjénél

Slovan

Egy büntetőt összehozott az ellenfélnek, kettőt berúgott – ifj. Vladimír Weiss volt a főszereplője a Slovan luxemburgi BL-selejtezőjének, amelyen a pozsonyi focicsapat 2:0-ra győzött a Hesperange otthonában, és a hazai 1:1 után bejutott a 2. fordulóba.

Sőt, mondhatni az egész párharc róla szólt az égszínkékeknél. Már egy hete hazai pályán is ő egyenlített szabadrúgásból, idegenben pedig majdnem rajta ment el a meccs. A kezdés után nem sokkal szabálytalanul szerzett labdát a saját tizehatosában, jöhetett a luxemburgiak büntetője, amelyet azonban Milan Borjan, a Slovan kapusa megfogott. „Le lehetett fújni a dolgot, de nem is lett volna muszáj. Épp meg akartam indulni a labdával, és ráléptem az ellenfél játékosának lábára. Azaz volt kontaktus köztünk, de semmiképpen sem ért szerintem sárga lapot – mondta az esetről utólag ifj. Weiss.

A Fortuna Liga bajnokát ez sem rázta igazán fel, a Hesperange játszott veszélyesebben továbbra is, a Slovan nem sok mindent tudott felmutatni. A szünet után nem sokkal egy újabb büntető jelentette a fordulópontot a meccsen. Barszegjannal szemben szabálytalankodtak a luxemburgiak, ifj. Weiss pedig panenkás tizenegyessel szerezte meg a vezetést csapatának az 55. percben – 0:1. Hét perccel később gyakorlatilag megismétlődött ugyanez az eseménysor, faultolták Barszegjant, a kis Weiss pedig ismét büntetett, igaz, ezúttal erőből, sarokra rúgta a tizenegyest – 0:2. „Valahol éreztem, hogy fogok rúgni tizenegyest. Még a találkozó előtt írtam egy haveromnak, hogy így lesz, és hogy panenkásan fogom lőni – tette hozzá ifj. Weiss.

A hátralevő időben a Slovan taktikusan őrizte az előnyét, a Hesperange már nem tudott komolyabb nyomást gyakorolni a vendégkapura.

Idegesek voltunk. Ha készült volna videófelvétel az öltözőből, a félidei öt perc elég sok témát szolgáltatna a sajtónak. Vlado elégedetlen volt saját magával és kritizálta a csapat teljesítményét is. Kicsit le kellett higgasztanom, mert az érzelmei sokszor magukkal ragadják. Arra kértem, ezt az energiát fordítsa pozitív irányba, és segítsen vele az együttesnek – árulta el a sajtótájékozatón id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője, utalva a gyengére sikerült első 45 percükre.

Az ominózus tizenegyesekkel kapcsolatban ő is elmondta, érezte, hogy legalább egy büntetőt kapni fognak. „Örülök, hogy nem kiabáltam el a dolgot. Foglalkoztunk azzal, hogyan szokott viselkedni ilyen helyzetben az ellenfél kapusa. Vlado kockáztatott, én pedig fél lábbal már a sürgősségin voltam… Szerencsére mindig nagyon magabiztos a sorsdöntő pillanatokban, ez mutatkozott meg a második tizenegyesénél is, kitűnően rúgta – tette hozzá Weiss.

A Slovan ellenfele a következő körben a bosnyák Zrinjski Mostar lesz. Az első meccset jövő kedden játsszák az égszínkékek idegenben.

Érdekes

Hesperange–Slovan 0:2 (0:0)

Gólszerző: ifj. Weiss (55., 62., mindkettőt 11-esből).
Játékvezető: Bitigen (török). Sárga lap: Martins, ill. Weiss, Szavvidisz, Zuberu, 3046 néző

SWIFT: Dupire–Martins, Skenderovic, Prempeh (66. Nouvier), Sacras (65. Anoff)–Ekofo, Couturier (80. Achalaia), Stolz (80. Cardoso), Morren–Ayongo, Sinani (87. Hemkemeier) 
SLOVAN: Borjan–Bajric, Kasja, Wimmer, Lovat–Kankava, Szavvidisz (90+5. Marcelli), Tolic (73. Lichý)–Barszegjan (82. Abubakari), Csavrics (82. Zuberu), Weiss (82. Zmrhal)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?