Vlček Erik aranyéremért evezett

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSPozsony/Komárom/Somor-ja. Először fordult elő, hogy bevásárlóközpontban bonyolították le a szlovák ergométeres kajakbajnokságot. A fővárosi teremevezésen a világbajnokoktól kezdve a legfiatalabb korosztályig szinte a teljes hazai mezőny indult.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Pozsony/Komárom/Somor-ja. Először fordult elő, hogy bevásárlóközpontban bonyolították le a szlovák ergométeres kajakbajnokságot. A fővárosi teremevezésen a világbajnokoktól kezdve a legfiatalabb korosztályig szinte a teljes hazai mezőny indult. Ezer és kétszáz méteren folytak a versenyek.

A hosszabbik távon a férfiaknál a többszörös világbajnok, olimpiai érmes Vlček Erik (ŠKP Bratislava) diadalmaskodott. „Nagyon nehéz az ergométeres kajakozás is, kicsit más a technikája, mint a vízinek. Aki sokat evez rajta, az előnyben van. Az előfutamból a hat legjobb időt elérő versenyző került a döntőbe. Köztük voltam én is. Bevallom, kínlódtam, az utolsó kétszáz méter nagyon hosszú volt, akkor dőlt el a verseny – mondta lapunknak a komáromi kajakos, aki jelenleg még három hétig itthon készül a versenyidényre, aztán egy hónapra az USA-ba utazik edzőtáborozni. – Azért szervezik az ergométeres bajnokságot, mert a holt idényben nincs más verseny. Ráadásul egy olyan helyre vitték, ahol sok ember megfordul, hogy közelről, pár méterre tőlünk is láthassa mindenki, mit művel a kajakos evezés közben. Megfigyelhették az egyenletes mozgásunkat, meg azt is, milyen a lábmunkánk. Ilyet kajakverseny közben nem láthat senki, mert messze vagyunk a nézőktől. Úgy érzem, ez a verseny a felkészülésbe is beleillett.”

Ergométeres kajakozásban is megmutatta képességeit a somorjai KCK klub utánpótlása. Négy elsőségük mellett további érmes helyezésekkel gazdagították a klub gyűjteményét. A 13 évesek között Libai Zsolt mindkét távon győzött, ugyanebben a korosztályban a lányoknál Seregi Karolina ezer méteren nyert, kétszázon harmadik lett. „Százszázalékosan elégedett vagyok tanítványaimmal, ezt vártam tőlük – mondta érdeklődésünkre Seregi Zsuzsanna somorjai edző. – A vízen eddig mindig fordítva volt: Matus Bence szokott győzni, most fordult a kocka, és Libai Zsolt lett a jobbik. A száraz evezés azért mégis más, meglátjuk, hogyan folytatódik a két védencem közti párharc a vízen. A kicsiknek még nehéz az ergométer, de az erőviszonyokat megmutatja. Karolina azt a távot nyerte meg, amit a kitartás miatt előnyben részesítünk. Megemlíteném még a bronzérmes Horváth Pétert, aki tavaly kezdett kajakozni, és a 14 éves fiúk között csak két vadvizes versenyző végzett előtte, a síkvizesek közül ő volt a legjobb.”

Vass Géza várta, hogy a junior Horváth Pál ezer méteren győzni fog. „Nagyon simán nyerte a bajnokságot. Már otthon tudtam, hogy első lesz, s ez be is következett – tért vissza tanítványa diadalára a tapasztalt somorjai edző. – Három másodperces előnnyel nyert, ami nem kevés. Tavaly is ott volt az élvonalban, de az idősebbekkel versenyzett. A vízen ezer méteren harmadik lett az országos bajnokságon. Inkább kétszázas versenyző volt, de később átirányítottam ezer méterre, idén lesz tizennyolc éves, s ebben a korosztályban most a legjobb. De ne csak dicsérjem őt, mert nagyot csalódtam abban, amit 200 méteren mutatott. Bíztam második helyében, de csak ötödik lett, ami nagyon kevés.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?