VK-diadal és önbizalomszerzés

Fekete Attila tapasztalt versenyző, a magyar párbajtőr jelenlegi állócsillagainak egyike. Kétszeres csapatvilágbajnok, s vasárnaptól kétszeres Világ Kupa-győztes is, mert a pozsonyi viadal utolsó találata után ő ordíthatott egy hatalmasat örömében. A doppingvizsgálat előtt beszélgettünk.

Megfordult egyáltalán a fejében, hogy akár nyerhet is?

Nem. Döntőbeli ellenfelem, a svájci Fischer volt a párharc nagy esélyese, tavaly is ő végzett az első helyen. Igazi mumusunk, mert nagyon szeret a balkezesek ellen vívni, s rendre meg is ver minket. Engem már régen győzött le, ha legyőzött, ugyanis egyéniben már legalább három éve nem találkoztunk. Korábban én szoktam még nyerni. Az utóbbi esztendőkben fejlődött fel annyira, hogy elöl van a világranglistán, s valószínűleg egyéni induló lesz az olimpián.

Hogyan ment a vívás a végső győztesnek?

Kicsit nyögve nyelősen. A 64-es főtáblán háromszor nyertem egy találattal, mégpedig úgy, hogy előtte egy jelentős tuselőnyt adtam el, rendre kiegyenlítettek az ellenfelek, de az utolsó szó mégis az enyém volt.

A négy közé jutásért honfitársa, Imre Géza ellen is ilyen csörtét nyert meg.

Tizenhárom éve együtt vívunk a válogatottban, a juniorkorunktól kezdve egészen mostanáig. Nincs olyan hét, amikor ne találkoznánk az edzésen, úgy ismerjük egymást, mint a tenyerünket. Ma én voltam a jobb, holnap lehet, hogy ő lesz az.

Eddig egyszer, négy éve Tallinnban lett első a Világ Kupa-versenyen. Nagyon régen történt...

Hát igen. Erős évem volt 2000, tavaly is háromszor döntős voltam, tavalyelőtt meg hétszer kerültem a nyolcas VK-fináléba. Nem ez a lényeg, hanem a világbajnoki szereplés, amit mind a kétszer elrontottam, mind a kétszer egy találattal kaptam ki a 64-es táblán, hiába volt annyi VK-döntőm. Idén meg az olimpiai kijutás a célom. Úgy néz ki, hogy van esély az athéni szereplés kiharcolására, de be kell kerülnöm a csapatba, mert a társak is nagyon jók és erősek, velük szemben kell helytállnom. Most azért küzdök, hogy sikerüljön.

Pozsony nem volt magyar válogató, az olimpiai részvétel szempontjából fontos csapatversenyt sem rendeztek. Itt miért küzdött Fekete Attila?

Egy éve hatalmas önbizalomhiányban szenvedtem. Minden győzelem előre mutat, így a vasárnapi is sokat javított lelki állapotomon. Remélem, a hétvégi budapesti Tokaj Expressz-viadalon, amely már válogató, sikerül valami hasonlót alkotnom a páston.

Mitől lenne boldog 2004 végén?

Ha elmondhatnám magamról, hogy voltam az athéni olimpián. Ott már bármi lehet. Elsősorban a csapat vihet ki engem is. Nagyon hajtunk a fiúkkal, hogy sikerüljön. Egyénileg is mindannyian jók vagyunk, de igazi esélyt a csapatverseny kínál számunkra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?