Vittek és Oravec nélkül is támadni fognak

<p>„Ha ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra, az első mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk” – jelentette ki Vladimír Weiss, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a ma kezdődő Eb-selejtezősorozat előtt.</p>

Szlovákia a B csoportban Oroszországgal, Írországgal, Macedóniával, Örményországgal és Andorrával küzd a továbbjutásért, a nyitómeccsen pedig ma 20.30-tól Macedónia együttesét fogadja a Pasienky-stadionban.

A papírforma sima hazai győzelmet jósol: a szlovák válogatott a 27. helyen áll a FIFA-világranglistán, míg Macedónia csak a 66. A két válogatott korábban négyszer találkozott egymással, mindannyiszor selejtezőn, háromszor a szlovákok győztek, egyszer döntetlen lett az eredmény, a gólkülönbség 10:1 Szlovákia javára. Macedónia még sosem kvalifikálta magát világversenyre (legjobb esetben is csak a 4. helyet tudta megszerezni a csoportjában), Vladimír Weiss együttese ezzel szemben csoportelsőként jutott ki a dél-afrikai világbajnokságra, ahol a nyolcaddöntőig jutott.

Az Eb-selejtezőket megelőző barátságos mérkőzéseken Macedónia legyőzte Azerbajdzsánt (3:1) és Romániát is (1:0), azonban nem bírt Máltával (1:1), a szlovákok pedig döntetleneztek Horvátországgal (1:1).

Vladimír Weiss szlovák szövetségi kapitány abban bízik, a macedónok elleni összecsapás hangulata nem fog emlékeztetni a horvátok elleni mérkőzésére: „Akkor jóformán alig volt néző a stadionban, most viszont tétmeccset játszunk, remélem, ez a szurkolókat is megmozgatja. A játékosok megérdemelnék, hogy telt ház előtt léphessenek pályára.”

A szlovák szakvezető csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek. „A selejtezősorozatban nem lehet hibázni. Elég egy megingás, és elúsznak a remények. Nyernünk kell, de nem becsülhetjük le az ellenfelet” – jelentette ki Weiss.

A macedón nemzeti tizenegy legnagyobb egyénisége a BL-győztes Internazionaléban futballozó Goran Pandev, aki 54 válogatott meccsen 23 gólt lőtt. „Ismerem a szlovákokat, láttam, hogyan verték meg az olaszokat a vb-n. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük, de mindent megteszünk a győzelemért” – mondta a 27 éves csatár.

A macedónoknak a vb szlovák hősétől, a négygólos Róbert Vittektől nem kell tartaniuk, az Ankaragücü támadója ugyanis izomsérülés miatt biztosan nem játszhat ma este, s az is kérdéses, az oroszok elleni keddi összecsapásra felépül-e. Ki kell hagynia a meccset a zsolnai Tomáš Oravecnek is (aki 2001-ben egy vb-selejtezőn már betalált a macedónok hálójába), mivel nem jöttek rendbe a térdproblémái. „Két csatárunkra nem számíthatunk, de így is támadó felfogásban fogunk játszani. Maradt még elég gólveszélyes játékosunk, bízom Jendrišekben és Hološkóban is – mondta Vladimír Weiss, aki elismerte, a vb-szereplés óta együttesén nagyobb a nyomás. – Mindenki azt várja, hogy az Európa-bajnokságra is kijutunk, de ez így természetes. Ez a sorozat viszont nehezebb lesz, mint a múltkori, hiszen az írek erősebbek, mint az északírek, és az oroszok is jobbak, mint a két évvel ezelőtti cseh gárda. De most még kár az esélyeket latolgatni, most a macedónok elleni meccs a legfontosabb.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?