Visszavágásra készül a Real

<p>A Real Madrid–Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain–Chelsea rangadóval folytatódnak ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzései.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Visszavágásra készül a Real Madrid, hiszen egy éve éppen a Dortmund búcsúztatta a királyi gárdát az elődöntőben. Robert Lewandowski mesternégyesével odahaza 4:1-re nyert a német csapat, a visszavágón aratott 2:0-s siker kevés volt a spanyol csapatnak. Ráadásul a csoportkörben sem tudott nyerni a Real a BVB ellen, idegenben 2:1-re kikapott, odahaza pedig döntetlenezett (2:2).

Lewandowskitól ezúttal nem kell tartaniuk Pepééknek, mert a lengyel mesterlövész eltiltás miatt nem léphet pályára. A Realnak hazai pályán jól megy a német csapatok ellen, a Santiago Bérnabeu Stadionban ugyanis eddig csak egyetlen gárda, a Bayern München tudott győzni, igaz, kétszer is (2000, 2001).

A hazaiak a nyolcaddöntőben leiskolázták a Schalkét, az idegenbeli 6:1 után fél gőzzel is 3:1-re nyertek.

Elsősorban Cristiano Ronaldóban bíznak a madridiak, a portugál sztárnak csupán egy gól hiányzik ahhoz, hogy beállítsa a Lionel Messi és José Altafini által közösen tartott rekordot az egy európai kupaszezonban szerzett találatok számát tekintve. Ronaldo ebben a kiírásban 13-szor volt már eredményes, a csoportkörben kilenc gólt szerzett, ezzel BL-csúcsot állított fel.

Carlo Ancelotti edző bízik benne, hogy védencei már túltették magukat a Barcelonától (3:4) és az FC Sevillától (1:2) elszenvedett vereségen, ezt látszik igazolni, hogy a szombati BL-főpróbán 5:0-ra lelépték a Vallecanót. „Játékosaim jó formában és bizakodva várják a meccset. Valamennyien a 10. Bajnokok Ligája-diadalról álmodunk. Ehhez az első lépés a Dortmund kiverése” – nyilatkozta Ancelotti.

Jürgen Klopp, a Borussia vezetőedzője reméli, hogy ismét meglepik a madridiakat. „A két klub költségvetése közötti különbség, valamint a jelenleg minket sújtó páratlan sérüléshullám miatt papíron szinte nincs esélyünk a továbbjutásra. Ám nem kell a világ legjobbjának lenni ahhoz, hogy kiüssük a favoritot” – szögezte le Klopp, aki Lewandowski mellett ma nem számíthat a harcképtelen Benderre, Blaszczykowskira, Gündoganra, Schmelzerre és Szuboticsra.

A másik mérkőzésen a Paris Saint Germain a Chelsea-t fogadja. Petr Čech, a londoniak kapusa pályafutása során először kerül szembe Zlatan Ibrahimoviccsal. Sokan azt várják, hogy a cseh kapus és a svéd csodacsatár különcsatáját hozza a mérkőzés. „Zlatan a világ egyik legjobb támadója, védőinknek nagyon kell rá vigyázniuk. Szinte minden megmozdulása gólveszélyes, de pontos passzai után Cavani és Lavezzi is sok gólt rúgott. Nagyon erős a párizsi csapat, ám bízom benne, hogy játékukra megtaláljuk az ellenszert” – jelentette ki Petr Čech.

Rosszul sikerült a Chelsea főpróbája, a szombati bajnokin 1:0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Crystal Palace-tól. „Biztosra veszem, hogy Párizsban sokkal jobban fogunk játszani, mint a hétvégén, futballistáim a nagy rangadókra mindig felszívják magukat” – nyilatkozta José Mourinho, a kékek mestere, aki tíz évvel ezelőtt éppen a Paris SG ellen debütált a BL-ben a Chelsea kispadján, akkor idegenben 3:0-ra nyertek a londoniak. A portugál menedzser sérülés miatt nem számíthat Samuel Eto'o és Ashley Cole játékára, míg a januárban igazolt Nemanja Matics, valamint Mohamed Salah nem szerepelhet a BL-ben.

A francia együttes játékosai bizakodva várják az összecsapást. „Elismerjük a Chelsea tudását, de azt hiszem, jobbak vagyunk tőlük. A világ egyik legerősebb gárdája a miénk, úgy érezzük, hogy már eljött a mi időnk. Olyan szinten vagyunk, hogy bárkit legyőzhetünk, és megnyerhetjük a sorozatot” – szögezte le Ezequiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain csatára.

A párizsi mérkőzést a szerb Milorad Mazsics vezeti. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?