Visszatérő játékosok sikeres estéje

A sérülésből felépült, illetve eltiltás után visszatérő labdarúgók játszották a főszerepet az UEFA Kupa negyeddöntőjének csütörtök esti első mérkőzésein, amelyeken egyik csapat sem szerzett megnyugtató előnyt a visszavágóra.

A sérülésből felépült, illetve eltiltás után visszatérő labdarúgók játszották a főszerepet az UEFA Kupa negyeddöntőjének csütörtök esti első mérkőzésein, amelyeken egyik csapat sem szerzett megnyugtató előnyt a visszavágóra.

A hazai pályán szereplő Lazio a törött csuklója miatt egy hónapot kihagyó Simone Inzaghi révén jutott előnyhöz a Besiktas ellen, a csatár az 56. percben – hat perccel azután, hogy csereként beállt – alakította ki az 1:0-ás végeredményt.

Glasgow-ban a svéd csillagának, Henrik Larssonnak még ennél is kevesebb időre volt szüksége ahhoz, hogy jelezze: tökéletesen felépült február 9-i állkapocscsont-töréséből. A 31 éves klasszis már a 2. percben betalált a vendég FC Liverpool hálójába, az angolok egyenlítő gólját a két hétig combsérüléssel bajlódó Emile Heskey szerezte negyedórával később.

A Malaga saját közönsége előtt 1:0-ra győzött a Boavista ellen: Dely Valdes találatát az eltiltását követően ismét pályára lépő Dario Silva készítette elő.

A legjobb nyolc mezőnyének másik portugál csapata, a Buzsáky Ákost is foglalkoztató FC Porto szintén vereséget szenvedett, a vendég Panathinaikosz egyetlen gólját a magyarok következő (március 29.) Eb-selejtezőbeli ellenfelét, a lengyel válogatottat erősítő Emmanuel Olisadebe fejelte.

EREDMÉNYEK: Lazio–Besiktas 1:0 (0:0), góllövő: S. Inzaghi (56.); 35 ezer néző. Celtic–Liverpool 1:1 (1:1), Larsson (2.), illetve Heskey (17.); 70 ezer néző. Malaga–Boavista Porto 1:0 (1:0), Dely Valdes (18.); 13 ezer néző. FC Porto–Panathinaikosz 0:1 (0:0), Olisadebe (72.); 45 ezer néző.

A visszavágókat csütörtökön rendezik.

A skót rendőrség vizsgálatot indított az FC Liverpool szenegáli labdarúgója, El-Hadji Diouf ellen, mert a játékos a szurkolók közé köpött csapata csütörtök esti, glasgow-i UEFA Kupa-mérkőzésén. Öt perccel a lefújás előtt az afrikai futballista a hazai drukkerek csoportja elé került, amikor éppen a labdát akarta visszaszerezni riválisától. Az egyik néző a sikertelen próbálkozásra reagálva megpaskolta Diouf fejét, aki azonban dühösen reagált. Ezután a játékos minden megmozdulását hangos füttyszó és pfújolás kísérte, végül Houllier vezetőedző lecserélte. (m, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?