Visszakerülni az élvonalba

Pöstyén. Egypontos előnnyel, listavezetőként várja a II. labdarúgóliga tavaszi nyitányát a favorizált nagyszombati együttes.

Pöstyén. Egypontos előnnyel, listavezetőként várja a II. labdarúgóliga tavaszi nyitányát a favorizált nagyszombati együttes. Mint ismeretes, a 30 millió koronás évi költségvetéssel rendelkező csapatot (a mezőny többi tagja ennek az összegnek a harmadából sem gazdálkodhat) az ősszel előbb Ladislav Molnár, majd Rastislav Vincúr irányította. Januártól, tréneri pályafutása során, első alkalommal Jozef Adamec – Stanislav Jarábek klubigazgató komája – lett az elsőszámú szakvezető.

Meglátogattuk a Pöstyénben edzőtáborozó Spartakot, Jozef Adamec, mint már annyiszor, ezúttal sem tagadta meg önmagát, mérgesen kijelentette: „Nem nyilatkozom, mi közöm a magyarokhoz?!...”

Dušan Heriban csapatvezető viszont készségesen rendelkezésünkre állt: „Nem is lehet más célunk, mint visszakerülni a Szuperligába. Az ilyen dicső hagyományokkal rendelkező klubnak feltétlenül az élvonalban a helye. Rendkívül kiegyensúlyozott kerettel rendelkezünk, jelenleg huszonöt labdarúgó gyakorol. Nincsenek bérelt helyek, mindenkinek meg kell küzdenie azért, hogy a kezdőcsapat tagja lehessen. Elégedettek vagyunk az új szerzeményekkel, a trencséni Horvatovičcsal, a szenci Sikorjakkal, a losonci Iskrával és az erőszakos jugoszláv csatárral, Mandiccsal. Örülük, hogy őszi mesterlövészünk, Lelkeš (14 találattal vezeti a góllistát - a szerző megj.) is velünk készül; remélem, sikerül dűlőre jutnunk a Petržalkával, s a folytatásban is nálunk szerepelhet.”

Egyébként Július Lelkeš korábban a Győri ETO-nál volt próbajátékon. „Mindössze egy mérkőzésen tesztelt az NB I-es együttes, egy találattal és egy gólpasszal járultam hozzá a 3:1-es győzelemhez. Ezután meglepődve vettem tudomásul, hogy a vezetők lemondtak rólam. Jól érzem magam Nagyszombatban, ha a ligetiek elengednek, akkor Spartak-mezben szeretném folytatni a gólgyártást.”

Hiába kerestük a labdarúgók között Krejčít, akinek letelt szenci vendégjátéka, ám annak ellenére, hogy még kétéves szerződés köti a Spartakhoz, egyelőre nem jelentkezett...

Hadviger és Pavlús valószínűleg Oroszországban folytatja pályafutását. Megtudtuk, hogy tavasszal a brazil Ferreira és Balla kölcsönjátékosként Dunaszerdahelyen, Semanko Negyeden, Bugár és Černák pedig Nyitranovákon kergeti majd a labdát.

Február elején tíznapos ciprusi túrára utazik a Spartak, melynek keretében négy találkozón lép pályára. A március 3-i rajtig 12 előkészületi meccset vív, jobbára élvonalbeli csapatokkal, többek között az Opava, a Žilina, a Staré Město, a Púchov, a Slovan és a Dubnica lesz az ellenfél. Egyébként a nagyszombatiak nem a 2. helyezett licsérdiektől, hanem a rimaszombatiaktól tartanak a legjobban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?