Visszakerülni a csapatba

Budapest. A nyári felké-szülés elején megsérült Szkukalek Igor, a Ferencváros futballcsapatának nagy munkabírású középpályása. A szlovákiai légiós, aki korábban kulcsembernek számított, felépülése után gyakran csak a cserepadon kap helyet.

Mi okozta a nyári kényszerpihenőt?

Banális dolog. Az alapozás kezdetén az új futballcipőt kaptam, amely feltörte a sarkamat. Eleinte nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget az egésznek, de később a seb elfertőződött, s emiatt egy hónapot ki kellett hagynom. Csak július végén kezdhettem el az edzéseket. Igyekeztem behozni a lemaradást, de elismerem, nem tudtam magam teljesen utolérni.

Számított arra, hogy meggyógyulását követően mellékvágányra kerül?

Ez fel sem merült bennem. Amióta az Üllői útra igazoltam, állandó helyem volt a kezdőcsapatban. Természetesen nem elégedhetek meg azzal, hogy csak statisztaszerepre vagyok kárhoztatva. Mindent megteszek azért, hogy visszakerüljek a kezdő tizenegybe. Pár perc azonban kevés a bizonyításhoz, hiszen bajnoki találkozón mindössze Debrecenben voltam a meccs elejétől a pályán, ám a szünetben lecserélt Garami József mester. További három találkozón csak rövid időt töltöttem a játéktéren.

Viszont két UEFA Kupa-mérkőzésen kezdettől fogva bizalmat kapott, bár ebben az is közrejátszott, hogy Leandro sérülés miatt hiányzott...

A máltai Birkirkara elleni hazai összecsapáson az egész csapat gyengén futballozott, az FC Köbenhavnnal vívott találkozón viszont – úgy érzem – nem okoztam csalódást. A dániai visszavágót csak a kispadról izgultam végig. Sajnos, hiába voltunk jobbak, a bíró hathatós közbenjárásával kiestünk. Egyébként szerintem „Leóval” jól megférnénk a csapatban, hiszen ő más poszton is hasznos tagja lenne a gárdának.

Biztosan anyagilag is megérzi, hogy kikerült a kezdőcsapatból.

Természetesen, hiszen a cserejátékosok az egyáltalán nem túl magas alapbér mellett csak a prémium bizonyos százalékát kapják meg.

A Debrecen elleni botrány miatt hatpontos hátránnyal kezdték az Arany Ászok Ligát. Milyenek az elvárások?

A Fradinál mindig magas célokat tűz ki a vezérkar, egyértelműen a bajnoki címért indultunk harcba, emellett a Magyar Kupát is meg akarjuk nyerni. Bízunk benne, hogy a bírósági döntés után visszakapjuk a 6 pontot.

Tavaly magyar állampolgárságért folyamodott, mik a legújabb fejlemények?

Áprilisban jutottam a letelepedési engedélyhez, s az illetékesektől ígéretet kaptam arra, hogy a jövő esztendőben hivatalosan magyar állampolgár leszek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?