Három 11-est hagytak ki a nyitraiak Bős ellen

régiófoci
Nyitra/Bős |

Négy tizenegyes tarkította a nyugat-szlovákiai IV. fociliga (Régióbajnokság) 10. fordulójának Zobor alatt zajlott párharcát, melyen az egykor a honi élvonalban is megfordult nyitrai FC csapata 1:1-es döntetlent ért el a bősiek elleni bajnokin. 

A vendéglátók három ízben, a vendégek egyszer jutottak büntetőhöz. A hazai szurkolók némelyikének bizony több ízben is felszökkent a vérnyomása, ugyanis a nyitraiak mindhárom játékosa hibázott.

 „Korábban fociztam, idestova harminc esztendeje tevékenykedek tisztségviselőként, de ilyen élményben még nem volt részem. A játékvezető ítéleteit nem vitatom. Annál is inkább, hogy a vendéglátók nem éltek a nagy lehetőséggel. Az ellenünk megítélt büntetők nem befolyásolták a végeredményt. Ami a találkozó lefolyását illeti, a nyitraiak fordulás után egy parádés lövéssel szereztek vezetést, négy perc elteltével a mieink egy kezezéséért megítélt 11-esből egyenlítettek. A rutinos Mpofu nem hibázott. Kapusunk, Ollári Zsombor két esetben hárította a hazai ítéletvégrehajtó kísérletét. Harmadízben pedig Tenacio szabálytalanul végezte el a büntetőt. Nagyképűen hangzik, de a találkozót megnyerhettük volna, ugyanis a hajrában Lénárt és Méry ziccere kimaradt. A látottak alapján megérdemelten került a forduló válogatottjába mindkét csapat kapusa. Nevezetesen Adam Kováč, a nyitraiak frissen igazolt hálóőre és Ollári Zsombi, a meccs hőse. Összességében az egy ponttal is elégedett vagyok” – nyilatkozta lapunknak az infarktusgyanús bajnokit értékelve Kovács Zsolt, a bősiek klubmenedzsere. 

Tegyük hozzá: a sereghajtó mérte össze tudását a mezőny csallóközi éllovasával, az ellenfeleket 15 pont választja el egymástól… 

„A lehetőségek számára való tekintettel mindkét együttes nyerhetett volna. Mivel ezek zöme kimaradt, pontosztozkodással ért véget a csata. Egyébként a jelenleg elfoglalt pozíciója ellenére is jó játékerőt képvisel az FC Nitra. Sok csapatnak, főleg Nyitrán, meggyűlik vele a baja” – indokolta elégedettségét a listavezető tisztségviselője.

Ollári Zsombor elmondása szerint első ízben hárított egy meccsen két tizenegyest. 

„Pályafutásom során már többször sikerült elszomorítani az ellenfél játékosát, de duplázni első alkalommal tudtam. Fontos volt, hogy megőriztem a nyugalmamat. Figyeltem a játékosok tekintetét, igyekeztem leolvasni, mire készülnek. A mozgásából következtettem a szándékra, a labda irányára. Hárman próbálkoztak, sikertelenül. Nem kizárt, hogy az első védésem után már megingott az ellenfél játékosának az önbizalma. Örülök, hogy részt vállalhattam a pontszerzésben, a csapattársak is megdícsértek. Azt hangoztatták, hogy ilyen élményben még nem volt részük” – fogalmazott az összecsapás hőse, aki oroszlánrészt vállalt a nyitrai zsákmányszerzésben. 

A bősiek rendhagyó módon ezúttal szombaton, immár a Parkerdei stadionban folytathatják sikersorozatukat. 

„A játéktér felújítása, hét hét eltelte után térünk haza Nyékvárkonyból, ahol „házigazdaként” jól éreztük magunkat. Tavalyhoz hasonlóan idén is verhetetlenek voltunk. Mivel a jövő hét közepén az esőzések miatt elhalasztott meccset pótolunk be Jaslovské Bohunicén, ezért döntöttünk a szombati játéknap mellett. Szükség lesz a plusz egy nap pihenőre. Természetesen a hazatérést a Dubnica legyőzésével szeretnénk nyomatékosítani” – tájékoztatott az újdonságról Kovács Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?