Viharkeltő csapatdöntés

Spielberg. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 26-án kivizsgálja a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíj befutójának körülményeit.

Spielberg. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 26-án kivizsgálja a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíj befutójának körülményeit. A Motorsport Világtanács következő, párizsi meghallgatásán az első helyet átadó brazil Rubens Barrichellónak, a győztes német Michael Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie. A nemzetközi testület az utolsó kör eseményei mellett az eredményhirdetés történéseire is magyarázatot vár.

A spielbergi versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt – a csapatvezetés utasítására – átengedte az 1. helyet csapattársának, a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem brazil csapattársát küldte oda, s a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is. A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól, Barrichello szólalt meg először, s csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt megvédte csapata döntését: „Néha nehéz határozatokat kell hozni, a mai ezek egyike volt. Korábban az utolsó versenyen vesztettük el a pilóták világbajnokságát, háromszor egymás után. Tudjuk, hogy erős ellenfeleink vannak, ezért a legtöbbet kell kihoznunk minden szituációból. Az extra pontok, amiket Michael ma szerzett, később még jól jöhetnek.“

Michael Schumacher a viadal után így nyilatkozott: „Tudom, nem népszerű ez a döntés, de képzeljék el mi lenne, ha ezekkel a pontokkal vesztenénk el a bajnokságo az év végén. Hülyét csinálna magából a csapat. Ha az istálló az utolsó versenyen hozta volna meg ezt a döntést, mikor a vb még mindig nyitott, senki nem mondott volna semmit a mai eseményekre. Egyébként Rubens szuper munkát végzett, gyorsabb volt nálam. Kihívást jelent mögöttem tartani, biztos vagyok benne, hogy nyer még idén futamokat.” (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?