Vezércsel kizárással

Pozsony. Nyártól nyakatekert vezérlépések zajlanak a legnagyobb hazai karateszerveződésben, a Szlovák Karate Szövetségben. Martin Čulen elnök júliusban bejegyeztette a Karate Klubok Szlovák Föderációját, melynek szintén ő lett a vezetője.

Pozsony. Nyártól nyakatekert vezérlépések zajlanak a legnagyobb hazai karateszerveződésben, a Szlovák Karate Szövetségben. Martin Čulen elnök júliusban bejegyeztette a Karate Klubok Szlovák Föderációját, melynek szintén ő lett a vezetője. ĺgy hónapokig két szervezet élén állt, mígnem október elején lemondott korábbi tisztségéről. Ugyanazon a napon viszont megérkezett az általa értesített nemzetközi szövetség (WKF) levele. Ebből kiderül, hogy soraiból kizárják a Szlovák Karate Szövetséget, mert a vetélytárs (WKC) versenyzőivel tartott fenn kapcsolatot, s ez alapszabálysértő. Október közepén a WKF ideiglenes tagként az új szlovák föderációt ismerte el. Ilyen előzmények után tanácskozott szombaton a Szlovák Karate Szövetség rendkívüli közgyűlése, amely Daniel Líškát választotta elnöknek, és a vezetés élvezi a korábbi tagság hetven százalékának bizalmát, tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón. Az ügy pikantériája, hogy november végén világbajnokság lesz a sportágban, s a válogatott kerettagok többsége – klubilletőségük miatt – a Szlovák Karate Szövetség égisze alatt maradt. Világbajnoki indulásuk így bizonytalanná vált, mert kizárt szövetségük kénytelen volt visszavonni nevezésüket. Könnyen meglehet, hogy éremesélyes sportolók lesznek a Čulen-féle vezércsel vb-ről kirekesztett áldozatai. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?