Veszteséges a Milan

Milánó. Annak ellenére, hogy az AC Milan az elmúlt szezonban megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját és az Olasz Kupát is, a klub anyagilag veszteségesen zárta a gazdasági évet.

Milánó. Annak ellenére, hogy az AC Milan az elmúlt szezonban megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját és az Olasz Kupát is, a klub anyagilag veszteségesen zárta a gazdasági évet.

Az egyesület elnöke, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök – aki 99,94 százalékban tulajdonosa a klubnak – az AC Milan közgyűlésén elmondta, hogy 60 millió euró mínuszban vannak. Berlusconi szerint ez többek között annak tudható be, hogy a személyi kiadások egy év alatt 121,5 millióról 152,5 millió euróra nőttek. Emellett a Bajnokok Ligája győzelemért 7,7 millió prémiumot fizettek ki a csapattagoknak, a sorozatból befolyt összeg 43,4 millió euró volt. A Gazzetta dello Sport című napilap információ szerint az elnök meglehetősen kevesli azt a pénzt is, amelyet a közvetítési jogokért - mintegy 78 millió euró évente - kap a klub. A veszteség okaihoz az is hozzátartozik, hogy a Milan néhány játékosa jóval kevesebbet ér már a piacon, mint ahogyan azt korábban eltervezték. Az AC Milan helyzetét nehezíti, hogy az Európai Unió versenybiztosa, Mario Monti vizsgálatot indít Silvio Berlusconi ellen, mert szerinte nem összeegyeztethető, hogy egy miniszterelnök egy sztárcsapatot birtokoljon.

A milánóiakkal kapcsolatos hír, hogy Andrij Sevcsenko, a piros-feketék ukrán támadója a hétvégi, Juventus elleni szuperrangadón szeretné megszerezni 100. gólját a piros-feketék színeiben. Mióta Sevcsenko 1999-ben Olaszországba szerződött, ötször volt eredményes a Juventus ellen. A 2001/2002-es idényben az ő nevéhez fűződött a bajnokság legszebb gólja is, melyet éppen a Juventus elleni 1:1-re végződött derbin szerzett. A válogatott csatár jelenleg is kirobbanó formában van, hiszen nyolc találatával vezeti a góllövőlistát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?