Vért fogunk izzadni, de nyerni kell!

A magyar labdarúgó-válogatott holnap Máltán lép pályára világbajnoki selejtezőn. A kapuban minden bizonnyal Király Gábor áll majd, aki nyártól a német helyett már az angol bajnokságban szerepel.
Kijelenthető-e, hogy immáron ön a Crystal Palace első számú kapusa?
Nem mernék így fogalmazni.

A magyar labdarúgó-válogatott holnap Máltán lép pályára világbajnoki selejtezőn. A kapuban minden bizonnyal Király Gábor áll majd, aki nyártól a német helyett már az angol bajnokságban szerepel.

Kijelenthető-e, hogy immáron ön a Crystal Palace első számú kapusa?

Nem mernék így fogalmazni. Egyébként is nincs első vagy második számú kapus. Csapatban kell gondolkozni, a labdarúgás ugyanis nem egyéni sport.

A nagyon gyenge idénykezdet után talpra álltak, és jobban szerepelnek.

Átálltunk az egycsatáros játékra, s ez lehet a jobb szereplés oka. Ennek köszönhetően a korábbinál egy sokkal masszívabb védekezést sikerült megvalósítani.

Bizonyára megtapasztalta már az angol szurkolók legendás futball- és klubszeretetét.

A legtalálóbban a fanatikus szóval lehet jellemezni az ottani drukkereket. Nemcsak a nagycsapatoknál van így, hanem a szerényebb képességű, sőt, még az alacsonyabb osztályú gárdáknál is.

Egy átlagos angol mit tud a magyar fociról? Puskás, Bozsik, Hidegkuti?

Ők nem nagyon foglalkoznak a földrésszel. Ismerik a nagyobb klubokat, és ennyi. Viszont ha a németekkel hasonlítom össze őket, az angolok barátságosabbak, közvetlenebbek.

Málta ellen örülhetünk-e magyar győzelemnek, vagy pedig a meccs után a válogatott tagjai számára ezúttal is csak a kínos magyarázkodás marad?

Biztos vagyok benne, hogy vért fogunk izzadni, de nyerni kell! Kellemetlen stílusú ellenfélnek tartom a máltaiakat, nem lesz könnyű dolgunk. Ahhoz azonban, hogy a csoport második helyén végezzünk, mostantól már vendégként is gyűjteni kell a pontokat.

Mit szeret jobban: ha jól megdolgoztatják egy-egy mérkőzésen, vagy pedig azt, és erre holnap lesz esély, ha nincs sok dolga?

Nekem az fekszik jobban, ha van védenivalóm. Eddigi pályafutásom során mindig így volt, hiszen nem éppen világverő csapatokban szerepeltem, gondoljunk csak a Haladásra, a Herthára, vagy akár mostani klubomra.

Az ellenfél játékosai pénteken nem edzettek, mivel tartozik nekik a szövetség. Mit szól ehhez?

Nem igazán foglalkozom, foglalkozunk az ilyesmivel. Nekünk is megvan a saját életünk. Feltételezem, hogy ők se nagyon törődnek a mi dolgainkkal. (pll)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?