Vereséggel zárta a DAC a törökországi összpontosítást

dac

A DAC labdarúgócsapata vereséggel zárta a törökországi edzőtábort, a sárga-kékek 2:0-ra kikaptak a szerb élvonalban harmadik helyen álló Csukaricski csapatától.

A mérkőzés fontosabb pillanatairól a DAC hivatalos Facebook-oldala számolt be, miután a mérkőzést a korábbi találkozókkal ellentétben nem közvetítette a klub YouTube-csatornája.

A beszámoló szerint az edzőmérkőzést az effektivitás döntötte el, a Csukaricski ugyanis mindkét kapura lövését gólra váltotta.

Joao Janeiro ezúttal a Vesze-linov–Pinto, Muihamedbegovic, Brunetti, Ciganiks–Dimun, Balic–Veselovský, Andrezinho, Nebyla–Krstovic kezdőcsapatot küldte pályára, az egyébként szintén az edzőtáborban tartózkodó Dominik Kružliak pedig betegség miatt ezt a mérkőzést is kihagyta. A Csukaricski ellen egészségügyi okok miatt Vantruba és Moumou sem volt hadra fogható.

A DAC korán előnyhöz juthatott volna, de a 11. percben az Andrezinho buktatásáért megítélt büntetőt Krstovic nem tudta értékesíteni, a szerbek kapusa kifogott rajta. Ez megbosszulta magát, a 18. percben a Csukaricski megszerezte a vezetést. Ezután aktívabb volt a DAC, de inkább a mezőnyben folyt a játék. A továbbiakban fokozatosan Sharani, Malý, Hahn, Njie és Verlinden is játékba avatkozott a sárga-kékeknél, de nem jött össze az egyenlítés, pedig a második félidőben a dunaszerdahelyiek kapuhoz szegezték ellenfelüket. Több sárga-kék helyzet is adódott,  az 51. percben Sharani passzolt Krstovichoz, aki az ötösről az üres kapu fölé lőtt. A montenegrói támadó a 63. percben is próbálkozott, ezúttal mellé célzott. A 71. percben Krstovic elfutott az alapvonalig, visszagurítását Hahn csak az oldalhálóba bombázta. 

A szerbek a hajrához közeledve kétszer jutottak el a kapuhoz, mindkét alkalommal ziccerbe kerültek. A 80. percben Rakonjac még elcselezte magát Veszelinov előtt, a másodiknál viszont már jött a büntetés a kihagyott helyzetekért: a 87. percben egy gyors ellentámadás végén újabb gólt szereztek, és eldöntötték a mérkőzést. A DAC hivatalos oldalának statisztikái szerint a dunaszerdahelyiek nyolcszor próbálkoztak kapura lövéssel a mérkőzés során, de csak kétszer találták el a kaput.

Az eredmények szempontjából tehát nem sikerült jól a DAC beleki összpontosítása, hiszen korábban a Topolya ellen 1:1-es döntetlent ért el a csapat, míg az orosz Kubany Krasznodartól 1:0-s vereséget szenvedett.

A dunaszerdahelyi küldöttség a tervek szerint holnap utazik haza, vasárnap pedig a somorjai farmcsapat ellen játszik felkészülési mérkőzést a MOL Akadémián, ami már a tavaszi rajt előtti utolsó próba lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?