Vereséggel zárt a DAC

<p>Rózsahegyen 2:1-re kikapott a DAC a labdarúgó Corgoň Liga 2013/14-es idényének zárófordulójában. Radványi Miklós vereséggel jubilált, a 45 éves szakember szombaton századik alkalommal ült vezetőedzőként a sárga-kék együttes kispadján. Több mint 300 szurkoló kísérte el a dunaszerdahelyi csapatot a már tét nélküli bajnokira, a drukkerek ezúttal is tizenkettedik játékosként segítették kedvenceiket.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Jobban kezdtek a hazaiak, Zreľák lövése centikkel kerülte el a kaput. A túloldalon Koníček kapus mentett Kristo elől. A 33. percben megszületett a rózsahegyiek első gólja: Almaský ívelt szabadrúgását Tawamba a hálóba fejelte – 1:0. Ezután fölénybe került a DAC, Matúš nyolc méterről fölé lőtt; majd Brašeň váratlan fejesét bravúrosan hárította Koníček. A szünet után is a vendégek voltak aktívabbak, és Gergel pontos passza után Causic parádés fejessel kiegyenlített – 1:1. De nem sokáig örülhettek a dunaszerdahelyiek, mert a 66. percben Ďubek 17 méteres jól helyezett lövése Penksa kapujában landolt – 2:1. Ezután mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám az eredmény nem változott.

„Jó meccset láttak a szurkolók, a negyedik helyezett otthonában végig egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. A rózsahegyiek eggyel több gólt lőttek, mint mi, így rászolgáltak a győzelemre – mondta lapunknak Radványi Miklós, a sárga-kékek mestere, aki szombaton századszor ült bajnoki találkozón a DAC kispadján (mérlege: 37 győzelem, 25 döntetlen, 38 vereség). – Szerettünk volna pontot rabolni, sajnos, nem sikerült. Védenceim példásan küzdöttek, szurkolóink most is fantasztikusak voltak, szinte hazai környezetet teremtettek számunkra. Köszönet illeti a játékosokat a tavaszi idényben nyújtott teljesítményükért, hiszen a hatpontos levonás ellenére is kivívtuk a bennmaradást.”

„Kár, hogy vereséggel zártuk a pontvadászatot, mert közel álltunk a döntetlenhez. Sajnos sok helyzetet kihagytunk” – értékelte a meccset Roman Gergel, a DAC középpályása, aki a találkozó előtt Dušan Titteltől, a Ligás Klubok Uniójának elnökétől átvette a trófeát április legszebb góljáért, amelyet a Senica ellen lőtt.

Biztosra vehető, hogy a júliusban kezdődő, immár Fortuna Ligának nevezett bajnokságban is Radványi marad a DAC vezetőedzője. „A nagyszombatiak elleni győztes meccs után szóban megegyeztünk Világi Oszkár klubtulajdonossal a folytatásról, de a konkrét feltételekről még nem beszéltünk” – szögezte le Radványi.

Megtudtuk, hogy Szarkának, Gergelnek, Penksának, Klabníknak, Causicnak és Majerníknak a hónap végén lejár a szerződése, de Klabníkon kívül a többiek várhatóan maradnak.

Tegnaptól szabadságolnak a futballisták, a DAC első edzésére június 13-án, pénteken kerül sor. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?