Vegyes érzések a kupabúcsú után

Nem tudott „bosszút állni” a vágbeszterceiekért a vágsellyei férfi-kézilabdacsapat a Hurry-Up gárdáján, a hollandok őket is búcsúztatták a Challenge-kupa negyeddöntőjében.A szombati hazai visszavágót négygólos hátrányból várhatta a HKM, de ennél közelebb egyetlenegy pillanatig sem kerültek a mátyusf

Nem tudott „bosszút állni” a vágbeszterceiekért a vágsellyei férfi-kézilabdacsapat a Hurry-Up gárdáján, a hollandok őket is búcsúztatták a Challenge-kupa negyeddöntőjében.

A szombati hazai visszavágót négygólos hátrányból várhatta a HKM, de ennél közelebb egyetlenegy pillanatig sem kerültek a mátyusföldiek, sőt – a Hurry-Up az egész találkozón végig vezetve nyert, végül viszonylag nagy különbséggel, 38:32-re. „Védekezésben nagyon gyengék voltunk. Kapusaink sem fogtak ki jó napot, hiába kaptak lehetőséget mindhárman. A 38 kapott gól nagyon sok – nyilatkozta lapunknak Jozef Klačko, a vágsellyeiek klubelnöke. – Másrészt a hollandok kitűnő teljesítményt nyújtottak. Megleptek a játékukkal, az eddig tapasztaltakkal szemben máshogy, jóval gyorsabban játszottak, modern kézilabdát mutattak be.”

A holland Hurry-Up így a vágbeszterceiek után a vágsellyeieket is kiverte a Challenge-kupából, de a HKM szurkolói (telt ház, mintegy 1300 néző) így is vastapssal jutalmazták kedvenceik teljesítményét a sorozatban, melyben három-három győzelem és vereség lett a mérlegük. „Le a kalappal a drukkerek előtt. Nagyon szép volt a fanklub által szervezett meccs előtti koreográfia is, a végén pedig percekig ünnepelték a fiúkat. Ha azt vesszük, maga a negyeddöntőbe jutás siker a klub számára, de azért vegyes érzéseink vannak, kár érte, hogy vereséggel zártunk” – értékelt Klačko.

A nemzetközi kupaporondon abszolút újonc vágsellyeiek vezetője szerint csak menet közben szembesültek vele igazán, hogy mennyi pluszfeladattal jár a Challenge-kupa-szereplés is, amely a Bajnokok Ligája és az EHF-kupa után a harmadik számú európai sorozat. „A költségek hatalmasak a mi szintünkhöz képest. Sajnos, a nemzetközi szövetség még a kiadások kis részét sem téríti, nagy anyagi megterhelést jelent a kupaszereplés. Így most még nagyon nehéz megmondani, hogy jövőre is belevágnánk-e, a szponzoroktól és több más tényezőtől is függ a dolog. Hogy mást ne mondjak, elméletileg még negyedikek is lehetünk a hazai extraligában, ami ehhez kevés lenne” – tette hozzá Klačko, azt azért jelezve, hogy ennél azébb többre vágyik a felsőházi rájátszásban jelenleg második helyen álló HKM.

A mátyusföldiek legközelebb holnap lépnek pályára, amikor a listavezető eperjesieket fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?