Sport
A magyarok (pirosban) a felkészülés során az A csoportos osztrákokat is legyőzték   - Fotó: az MJSZ hivatalos Facebook-oldala

Vegyes előjelekkel várják a vb-t a magyar hokisok

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. április 21. 17:49

Budapest | A magyar jégkorong-válogatott a vasárnapi, Kazahsztán elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a divízió I/A-s világbajnokságon.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata öt felkészülési mérkőzést játszott közvetlenül a vb előtt, s mind az ötöt megnyerte: Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4:3-as sikert az A csoportos osztrákok felett az első felkészülési találkozón, majd Bécsben 3:1-re győzött. Múlt szerdán a vb-rivális szlovén együttest múlta felül hosszabbításban 3:2-re, majd pénteken Miskolcon a japánok felett diadalmaskodott ugyanilyen eredménnyel, szintén ráadásban. Most szerdán pedig – négygólos előnyt leadva – szétlövéssel 5:4-re győzte le az ukránokat a Vasas Jégcentrumban.

A képet árnyalja, hogy az öt győzelemből mindössze egy született rendes játékidőben, három hosszabbításban, egy pedig szétlövéssel dőlt el. Az ukránok ellen a rendes játékidő utolsó nyolc és fél percében szétesett a magyar válogatott játéka, azonban a ráadásban a korábbi hosszabbításokhoz hasonlóan fölényben és jól játszott a csapat. A magyar keretben egy nyitott kérdés maradt: a három kapus közül ki lesz a tartalék. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánynak azt kell eldöntenie, hogy Duschek Dávid, Rajna Miklós és Vay Ádám közül kit hagy ki a csapatból.

2018. április 7. 12:33

A játékosok fele meghalt a junior kanadai hokicsapat balesetében

A nemzeti együttes vasárnap a kazahok ellen kezdi meg szereplését a Papp László Sportarénában, a zömmel az orosz élvonalbeli (KHL) játékosokból álló csapat tudta legutóbb megverni a magyarokat, a katowicei felkészülési tornán februárban. Azóta hétszer diadalmaskodott a Tolvanen-csapat, legyőzte többek között a soron következő ellenfeleit is. Jövő hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik a magyar válogatott. A világbajnokságot az újonc britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda.

„A szövetségi kapitánnyal szemben nyilvánosan megfogalmazott követelmény az, hogy az első háromban kell végezni, azzal együtt is, hogy mindannyian tudjuk, mennyire kiegyenlített a mezőny, és hogy egy-egy meccs eredménye nüanszokon is múlhat” – szögezte le Such György, a magyar szövetség elnöke.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

(MTI, jegkorongszovetseg.hu)
 

Önnek ajánljuk