Véget ért a francia sorozat

Lisszabon. A B-csoportban két kör után még nincs búcsúzó, hiszen Svájc hiába kapott ki Angliától, a horvát–francia döntetlen miatt matematikailag még van esélye a továbbjutásra.

Dado Prso gólt lőtt a franciáknak, de a döntetlennel nem volt elégedett, és a meccs után részrehajló játékvezetéssel vádolta a dán bírót, Kim Milton NielsentReuters-felvételAz Everton és az angol válogatott csodagyerekének, Wayne Rooney-nak a dicséretét zengte a brit sajtó: Rooney ugyanis minden idők legfiatalabb Eb-gólszerzője lett. A lapok szerint az Evertonnál most már attól tartanak, hogy tehetsége túlnő a klub anyagi lehetőségein (jelenleg heti 13 ezer fontot keres), és a játékosnak valamelyik nagy európai klub, esetleg „egy orosz oligarcha” kitöltetlen csekket fog felajánlani az átigazolás végett.

– Nagy megkönnyebbülést jelent számunkra a győzelem, főleg a franciák ellen az utolsó pillanatokban elvesztett meccs után. Második gólom karrierem eddigi legfontosabb találata, mert megállította a svájciakat. A meccs után egyből a menyasszonyomat hívtam, aki ott ült a coimbrai stadion lelátóján – nyilatkozta Rooney.

Az angol szurkolók nemcsak a győzelmet, hanem a nagy összegű nyereményeket is ünnepelhették. A The Sun szerint a William Hill fo-gadóiroda az angol válogatott egyetlen mérkőzésén sem veszített még annyit, mint most, mert a 3:0-ás végeredmény mellett éppen az volt a leggyakoribb tipp, hogy Rooney szerzi az első gólt.

A csoport esti mérkőzésén véget ért a francia válogatott nagy sorozata, a „kékek” nem tudták megnyerni zsinórban az ötödik meccsüket az Eb-n, így továbbra is az 1984-es francia, illetve az 1988–92-es holland gárdáé a győzelmi csúcs. A menetelés a négy évvel ezelőtti tornán kezdődött, sorrendben a spanyolokat, a portugálokat, majd az olaszokat verték 2:1-re, majd folytatták az idei viadalon az angolok elleni 2:1-gyel, de a horvátokkal már nem bírtak.

– Láttuk, hogy a fociban gyorsan változnak a dolgok. Anglia ellen két gyors gólt szereztünk, csütörtök este a horvátok tették velünk ugyanezt. Nem engedhetünk meg ilyen hibákat, ha messzire szeretnénk jutni” – mondta Jacques Santini, a franciák szövetségi kapitánya.

A másik oldalon Otto Baric egészen más kedvvel nyilatkozott: „Gratulálok a játékosaimnak, megérdemelték a döntetlent, sőt talán még többet is. Az Anglia elleni találkozó meccslabda számunkra, és meggyőződésem, hogy lélekben is elég erősek vagyunk ahhoz, hogy továbbjussunk – mondta Baric, de azért elégedetlenségének is hangot adott: – A nagy tornákon az ismert csapatokat segítik a játékvezetők”. A kapitánnyal egy követ fúj a mérkőzés legjobbjának válaszott Dado Prso is: „Mindkét francia gól előtt hatalmasat hibázott a bíró. Zidane szabadrúgása előtt nem történt szabálytalanság, Trezeguet pedig kézzel ért a labdába, mielőtt a kapuba gurított.” (mti, ns, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?