Véget ért a DAC kupaálma, a Poprad jutott tovább

<p>Véget ért a DAC kupaálma: meglepetésre a második ligás poprádiak 1:0-ra győztek Dunaszerdahelyen a labdarúgó Slovnaft Cup negyeddöntőjében. Šesták első poprádi színekben játszott tétmeccsén győztes gólt fejelt.</p>

A meccs fontossága ellenére a szokásosnál valamivel kevesebb néző látogatott ki a DAC Arénába, valószínűleg a hétközi időpont miatt. Poprádról is érkeztek drukkerek, a jobbára iskolások alkotta fanklub nagyon szimpatikusan állva hallgatta végig a DAC nem hivatalos szurkolói himnuszát, a Nélküledet.

A DAC ugyanazzal a kezdőcsapattal futott ki a pályára, mint a rózsahegyiek elleni bajnokin. A másodosztályú vendégek összeállításából nem hiányozhatott Stanislav Šesták, aki csaknem tíz év után szerepelt ismét szlovák klub színeiben.

A 66-szoros szlovák válogatott csatár már az 5. percben bizonyította klasszisát, Poliaček szöglete után fejelt a hálóba - 0:1. A sárga-kékeket megzavarta a gyors találat, egy darabig nem igazán találták a helyüket. Aztán viszont kezdtek belelendülni, negyedóra játék után Štepanovský ollózott szépen, de pechjére saját csapattársát találta el. Öt perccel később Ljubicic lapos lövését az alsó sarokból kaparta ki Malec. A 27. percben Davis beadását Šafranko csúsztatta meg, de Štepanovský a kapu torkából fölérúgta a ziccert.

"Gólt kéne rúgni" - énekelték a szurkolók, de néhány perc múlva már az zengett: "Ébresztő!" De majdnem újra a hazaiak kaptak gólt, a 41. percben Šašinka rázta le erőszakosan a védőjét, de Slávik remekül lépett ki, és védett. A DAC a széleken próbálkozott, de a poprádi védők vagy a kapus menteni tudtak.

A második félidő elején László Csaba két friss embert is pályára küldött, Brašeňt és Kontárt. Utóbbi az 55. percben egy távoli lövéssel próbálkozott, de nagyon fölé lőtt. Négy perccel később Šafranko lőtt fordulásból óriási felső kapufát. Csakhogy gyakorlatilag az ellentámadásnál Kontár utolsó emberként visszahúzott egy poprádi játékost, és piros lapot kapott.

Kezdett idegessé és durvává válni a meccs, a poprádi tizenhatosban büntetőt reklamáltak a hazaiak.
Tíz emberrel is nyomott a DAC, megjött a szurkolók hangja is, zúgott a "Mindent bele". A Poprad kontrákra játszott, úgyhogy a hazaiak hátul sem lazíthattak. Az utolsó tíz percre László Csaba Michalíkot is pályára küldte, de a magas hátvéd most elöl szerepelt. Davis lövése megpattanva a kapu mellé ment, majd egy ívelést Malec ütött ki. A másik oldalon Kapláň dönthette volna el a meccset. Rengeteg volt a szöglet, a hazaiak 19, a vendégek 7 sarokrúgást végezhettek el.

Négy perccel a vége előtt egyenlíthetett volna a DAC, de a labda kijött a kapufáról. A rendes játékidő letelte után a vendégek kapusa időhúzásért megkapta második sárgáját, és ő is pirosat kapott. Mivel már nem volt több cserelehetőség, egy mezőnyjátékosnak kellett beállni. A vészkapus azonban Pačinda lapos lövését kiütötte! 

A várva várt egyenlítés nem lett meg, a sárga-kékek először kaptak ki a megújult DAC Arénában, és ezzel szertefoszlottak a kupáról szőtt álmaik.

DAC-Poprad 0:1 (0:1)
Góllövők: Šesták (5.)
Sárga lap: Štepanovský, ill. Šašinka, Poliaček, Malec, Hatok, Bilas, Palšo.
Piros lap: Kontár (60.), ill. Malec (90.)
Játékvezető: Kružliak, 3231 néző.
DAC: Slávik - Zsivkovics, Huk, Šatka, Davis - Ljubicic - Štepanovský (46. Brašeň), Sarr (52. Kontár), Simon Pambou (80. Michalík), Pačinda - Šafranko.
POPRAD: Malec - Hatok, Palša, Peciar, Kica - Poliaček (63. Bilas), Hric - Maťaš (78. Medak), Šesták, Kapláň - Šašinka (82. Šula).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?