VB-MOZAIK

NÉZETTSÉGI REKORD
London. Diana walesi hercegnő gyászszertartása óta soha annyian nem nézték a BBC1 adását szombaton délben, mint legutóbb, amikor az angol labdarúgó-válogatott a világbajnokság nyolcaddöntőjében Dánia ellen lépett pályára.

NÉZETTSÉGI REKORD

London. Diana walesi hercegnő gyászszertartása óta soha annyian nem nézték a BBC1 adását szombaton délben, mint legutóbb, amikor az angol labdarúgó-válogatott a világbajnokság nyolcaddöntőjében Dánia ellen lépett pályára. A feldolgozott adatok alapján átlagosan 12,4 millióan tekintették meg a 3:0-ás angol sikert hozó összecsapást, a legtöbben, 13,2 millióan a második félidő egy szakaszában ültek a képernyők előtt. A konkurens csatorna, az ITV közvetítését átlagosan 3,2 millió szurkoló követte, itt a rekord 3,6 millió volt. Az abszolút csúcs 1997. szeptember 6-hoz fűződik, akkor szerte a világon több száz millióan nézték az autóbalesetben elhunyt hercegnő gyászszertartását a BBC közvetítésében.

PLATINI ELÉGEDETLEN

Szöul. Michel Platini nem Joseph Blatter FIFA-elnök örökségére pályázik, hanem az Európai Labdarúgó Szövetség első embere szeretne lenni. „Nem Blatter utódjaként képzelem el a jövőmet, a célom, hogy az UEFA elnökévé válasszanak” – mondta a francia válogatott egykori sztárja. Platini az elmúlt négy évben Blatter tanácsadója volt, s egyformán tagja a FIFA és az UEFA végrehajtó bizottságának. A 47 éves szakember a Blick című svájci lapnak kifejtette véleményét a világbajnokságról is és elárulta, egyáltalán nem elégedett a színvonallal. „Eddig nagyon kevés jó mérkőzést láttam. Gyakran a többet és gyorsabban futó csapat nyeri a találkozót. Ezek szerint Carl Lewisokra és Ed Mosesekre van szükség az eredményes futballhoz? Ennek mem szabad így történnie” – vélekedett Platini.

ÜNNEPLÉS SÉRÜLTEKKEL

Kolda. Több szurkoló sérült meg Szenegálban a labdarúgó-válogatott világbajnoki negyeddöntőbe kerülését köszöntő országos ünneplésben. Az AFP helyi jelentésekre hivatkozva arról számolt be, hogy legalább tíz embert kellett kórházba szállítani Koldában és Ziguinchorban. Közülük egynek, akit autó ütött el, súlyosak a sérülései. A többiek elsősorban azért szorultak ápolásra, mert felborultak a motorjukkal, illetve néhányan a felfokozott, szinte hisztérikus örömtől lettek rosszul. A vb-újonc szenegáli válogatott vasárnap aranygóllal 2:1-re nyert a svéd együttes ellen. Az elődöntőbe kerülésért a Japán-Törökország mérkőzés továbbjutójával találkozik szombaton.

MINDEN TESZT NEGATĺV

Szöul. A világbajnokság eddigi 52 mérkőzésén elvégzett 204 doppingteszt negatív eredményt hozott. Ezt Jiří Dvořák, a nemzetközi szövetség vezető orvosa jelentette be. Hozzátette: egy június 13-án vett minta ugyan először pozitív lett, de olyan minimális mértékben haladta meg a határértéket, hogy a B-próba ezt az eredményt már nem erősítette meg. A vb-n minden mérkőzés után csapatonként két játékost sorsolnak ki ellenőrzésre. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?