Szoboszlai szerint eldől, ki az, aki tényleg mellettük áll

Szoboszlai20240909

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-től Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatát fogadja a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája A divíziójának 2. fordulójában. Szoboszlaiék javítanának németországi teljesítményükön.

A magyar futballisták extrán motiváltak lehetnek majd, hiszen egyrészt szeretnének javítani a németek ellen elszenvedett 5:0-s vereség után, továbbá minden bizonnyal feldobja őket, hogy újra több tízezer magyar szurkoló előtt léphetnek pályára, valamint egy győzelemmel kedveskedhetnének Marco Rossinak is, aki hétfőn ünnepelte 60. születésnapját.

A keretből hiányzik majd a szombati meccshez képest Yaakobishvili Antal, aki csatlakozott az U21-es válogatotthoz, amely Eb-selejtezőn lép pályára. Így érdekesség, hogy a németek elleni kezdő Balogh, Orbán, Dárdai Márton belső védő hármas mellett csak Botka és az újonc Gergényi áll majd a szakmai stáb rendelkezésére ezen a poszton.

A magyar válogatott eddig csak négyszer találkozott a bosnyákokkal, de a mérleg pozitív, hiszen két döntetlen mellett két győzelem áll a nevük mellett. Bosznia-Hercegovina szintén idegenben kezdte meg a Nemzetek Ligáját, és szintén öt gólt kapott, igaz, ők kétszer be is találtak Hollandiának. De nem lehetnek túl bizakodóak, legutóbb tavaly októberben tudtak nyerni Liechtenstein ellen, azt követően pedig sorozatban már hét vereségnél járnak.

„Volt egy megbeszélés a főnökkel és külön a játékosokkal is. Megbeszéltük, hogy mik azok a dolgok, amin változtatnunk kéne, mik azok, amiket újra reálisan kéne látnunk és hogy tudnánk visszatérni a régi önmagunkhoz. A 14 meccses veretlenségi sorozattal olyan magasra tettük a lécet, hogy elvárás az ilyen mérkőzéseken nyerni vagy pontot szerezni. Illetve reálisnak kéne lennie. Nem jött össze az új taktika, amit a németek ellen próbáltunk ki élesben. De azt beszéltük egymás között, hogy nem ezen múlott, mert hiányzott a küzdőszellem, az akarat, ami eddig megvolt bennünk, és ami miatt sikeresek voltunk. Vissza kell térni a régi útra” – nyilatkozta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominik, aki hozzátette, hogy most van igazán szükségük a támogatásra és ki fog derülni, hogy kik azok, akik akkor is mellettük állnak, ha nem mutatják be sorra a bravúrokat. A csapatkapitány elmondta, hogy rendre nagyon szélsőségesek a reakciók, hiszen ha 4:0-ra győzik le az angolokat, akkor ők a világ legjobbjai, ha pedig kapnak egy ötöst, akkor ők a világ legrosszabbjai. A Liverpool középpályása kijelentette, nem zavarja, ha őt szidják, ellenben az bosszantó számára, ha a társait kritizálják, de ő ettől függetlenül mindig a lehető legjobb teljesítményt fogja nyújtani a pályán.

Marco Rossi szerint normális, hogy még ég az arcuk a Németországban kapott pofontól, de ezen túl kell lépniük és „tökösnek” kell lenniük a bosnyákok ellen. A szakember elmondta, hogy szenvedtek már 4:0-s vereséget Anglia ellen, de akkor is felálltak és most is fel fognak. „Lesznek változások a kezdőcsapatban, de a kommunikáció lesz a fontos. Abban voltak a legnagyobb problémáink, a makroelveket kell tisztázni a fejekben” – mondta Rossi.

A mérkőzésen, melyet az M4 Sport élőben közvetít, az olasz Marco Guida fújja majd a sípot, a VAR előtt pedig honfitársa, Daniele Chiffi hoz döntéseket.

NEMZETEK LIGÁJA

A keddi program

A divízió, 3. csoport – 20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina, Hollandia–Németország.

B divízió, 1. csoport – 20.45: Csehország–Ukrajna, Albánia–Georgia.

2. csoport – 20.45: Anglia–Finnország, Írország–Görögország.

C divízió, 4. csoport – 18.00: Lettország–Feröer-szigetek; 20.45: Észak-Macedónia–Örményország.

D divízió, 2. csoport – 20.45: Andorra–San Marino.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?