Vb-ezüst Koppenhágából

<p>Koppenhága/Nagymegyer. Ezüstéremmel tért haza Patasi Oszkár nagymegyeri súlyemelő a veteránok Koppenhágában rendezett világbajnokságáról.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A Sundbyostrehallen Sportcsarnokban 540 versenyző, köztük 120 nő viaskodott a tárcsákkal. „Afrika kivételével valamennyi kontinens képviseltette magát a rangos viadalon, melyen egyébként Szlovákia színeiben egyedül álltam csatasorba. A rendezők figyelme minden apróságra kiterjedt, fantasztikus élményben volt részünk, a világverseny örök emlék marad mindenki számára” – ecsetelte a megmérettetés iránt megnyilvánuló érdeklődést, a szervezés nívóját a csallóközi tárcsanyűvő, aki az 50–54 évesek korcsoportjában a 94 kilós súlycsoportban versenyzett.

„Az első fogásnemben, a szakításban átlagosan teljesítettem, 104 kg-os eredményemmel holtversenyben a harmadik–negyedik helyen zártam. A lökésben három érvényes gyakorlatom volt, utolsó fogásommal (138 kg) sikerült magam mögé utasítani ausztrál és norvég ellenfelemet, ami ezüstérmet eredményezett számomra. Az első helyezett holland riválisunk legyőzésére egyikünknek sem volt esélye” – elevenítette fel a verseny legfontosabb mozzanatait a sportoló, az egykori sokszoros csehszlovák és szlovák bajnok, csúcstartó.

Megjegyeztem, hogy az utóbbi időszakban keveset hallottunk róla… „A világbajnoki szerepléssel lezárult számomra a versenyidény. Elsősorban a színvonal megőrzésére, a sérülések elkerülésére összpontosítok, de döntésemet nagyban befolyásolták a nagymegyeri kollektíván belül kialakult, számomra elfogadhatatlan viszonyok. Jövőre, ha egészségem s anyagi lehetőségeim engedik, akkor szeretnék rajthoz állni, dobogóra kerülni a veteránok galgóci országos bajnokságán, az angliai kontinensviadalon és a finnországi világbajnokságon” – tájékoztatott terveiről Patasi Oszkár. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?