Vb-2018 - Két nappal a spanyolok első mérkőzése előtt menesztették Lopeteguit

Lopetegui
Krasznodar |

Menesztették szerdán Julen Lopeteguit, a világbajnokságon pénteken bemutatkozó spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Utódja Fernando Hierro lett.

Luis Rubiales, a spanyol szövetség (RFEF) elnöke a szerdán Krasznodarban tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a válogatott szempontjából nem a legjobb megoldás a váltás, de szerinte szükségszerű volt azok után, hogy a Real Madrid kedden váratlanul Lopeteguit nevezte ki új vezetőedzőjének

"Szeretnénk megköszönni neki, amit eddig tett, mert nagy érdemei vannak abban, hogy itt lehetünk Oroszországban, de a kialakult helyzetben meg kellett köszönnünk a szolgálatait. Ez egy üzenet a szövetség összes alkalmazottjának, hogy felelniük kell a viselkedésükért" - jelentette ki Rubiales.

Lopetegui 2016 júliusi kinevezése óta a spanyol válogatott veretlen maradt, húsz találkozójából 14-szer győzött hat döntetlen mellett.

Az RFEF honlapjának tájékoztatása szerint a vb-n a szervezet sportigazgatója, Fernando Hierro irányítja majd a spanyol válogatottat. A szakember szerda délután, első edzése előtti sajtótájékoztatóján közölte Krasznodarban, hogy nem változtak a vb-célok

"Az aranyéremért akarunk küzdeni. Ami történt, megtörtént, pozitívan kell gondolkodnunk. Ez a nap nem volt egyszerű, de a srácok profik, hozzászoktak, hogy jönnek-mennek az edzők" - jelentette ki az 50 éves ex-futballista.

Hierro karrierjének legjelentősebb állomása a Real Madrid volt, amelynek 1989 és 2003 között volt meghatározó játékosa. A 89-szeres válogatott középhátvéd 2007-től 2011-ig állt a szövetség alkalmazásában sportvezetőként, majd 2017 novemberétől visszatért az RFEF-hez. A két időszak között Hierro a Málaga sportigazgatója volt, azután a Real Madridnál Carlo Ancelotti vezetőedző munkáját segítette. Vezetőedzőként eddig egyetlen csapat, a másodosztályú Real Oviedo szakmai munkáját irányította, de 1+1 évre szóló szerződésének csak a felét töltötte ki.

Az esélyesek között számon tartott spanyolok pénteken az Európa-bajnok portugálokkal találkoznak az oroszországi vb-n, majd jövő szerdán Irán, öt nappal később pedig Marokkó csapatával játszanak a csoportkörben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?