Vb-2010 - pénteken 10-kor nyit a Futballváros

Johannesburg |

<p>A világbajnokság első napján, pénteken tíz órától lesz nyitva az első mérkőzésnek otthont adó johannesburgi Futballváros Stadion - jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően.</p>

A 16 órakor kezdődő Dél-Afrika - Mexikó összecsapás előtt 14 órától zajlik majd a megnyitó ünnepség, a FIFA szakembereinek megítélése szerint azonban szükség van a négy órás beengedési intervallumra, mert nagy dugók alakulhatnának ki, ha nem hagynának elég időt a stadionba történő eljutásra, illetve a helyek elfoglalására. A korán érkezőket régebbi nagy mérkőzések érdekesebb képsoraival szórakoztatják majd.
Ugyancsak döntés született a 2018-as és 2022-es vb-kkel összefüggésben a közös pályázás alapelvéről. 2002-ben ugyan már volt egy ilyen torna - Japán és a Koreai Köztársaság rendezésében -, de amint arra Joseph Blatter FIFA-elnök felhívta a figyelmet, akkor gyakorlatilag "két világbajnokság zajlott egymás mellett", két helyi szervezőbizottsággal, két sajtóközponttal.
"Ezentúl a kettős szervezést is egyetlen struktúrával kell megoldani" - tette hozzá.
A nyolc, illetve 12 év múlva esedékes vb-ért Spanyolország és Portugália, valamint Belgium és Hollandia jelentkezett közösen.
Eldőlt az is, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolására 2011 júliusának végén kerül sor. Korábban ez hagyományosan ősszel volt, két és fél évvel a következő torna előtt, a módosítással azonban lehetőségük nyílik a kérelmező konföderációknak, az ázsiainak és az óceániainak, hogy korábban indítsák be a mérkőzések sorozatát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?