Vasas–Real Madrid 2:0!

Magyar együttes soha nem jutott BEK-, illetve BL-döntőbe, a legjobb négy közé viszont háromszor is.

Magyar együttes soha nem jutott BEK-, illetve BL-döntőbe, a legjobb négy közé viszont háromszor is. A Vasas az 1957/1958-as szezonban az elődöntőben a Real Madriddal szemben maradt alul (2:0, 0:4); a Győri ETO az 1964/1965-ös kiírásban kettős vereséggel búcsúzott (Benfica 0:1, 0:4), az Újpest pedig 1974-ben nem bírt a müncheni Bayernnel (0:3, 1:1). Ennek ellenére akadt magyar résztvevője a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének, olyannyira, hogy a góllövők közé is feliratkoztak a fináléban. 1960-ban a Real Madrid 7:3-ra lelépte az Eintracht Frankfurtot, s a királyi gárdában Puskás Ferenc négyszer volt eredményes. 1961-ben a Benfica–Barcelona meccsen a katalán csapatban Kocsis és Czibor is betalált, de ez sem tudta megakadályozni a Barca 3:2-es vereségét. Egy évvel később, 1962-ben ismét a Benfica lett a BEK-győztes: a portugálok ötöt rúgtak a Realnak, s csak hármat kaptak – mindháromszor Puskás volt a gólszerző. Az eddig lejátszott BEK-, majd BL-finálékban egyébként az olasz és spanyol csapatok szerepeltek a legjobban 10-10 elsőséggel, míg az angol együttesek 9 győzelemnél járnak. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?