Vasas–Ferencváros: ki látott ilyet?!

Nehéz jellemezni az NB I szombati rangadóját, a Va-sas–Ferencváros bajnokit. Mondjuk úgy, őrült meccs volt. Négy gól (ebből három a 88. perc után), négy tizenegyes, két piros lap.

Nehéz jellemezni az NB I szombati rangadóját, a Va-sas–Ferencváros bajnokit. Mondjuk úgy, őrült meccs volt. Négy gól (ebből három a 88. perc után), négy tizenegyes, két piros lap. A drámának hősei is voltak.

Dibusz Dénes

A 26 éves kapus megítélése nem teljesen egyértelmű, az Újpest elleni mérkőzésen például bizonytalannak mutatkozott. Ezúttal azonban nemhogy a helyén volt, hanem két tizenegyest is kifogott, ráadásul Ádám és Saglik lövése sem volt bűnrossz – Dibusz védett bravúrral. Különösen a török lövésénél reagált gyorsan, kétszer is: előbb, amikor a kapufára tolta az erős lövést, majd amikor a kipattanót két Vasas-játékos elől röplabdázta ki a mezőnybe. 10/10.

Kassai Viktor

Élete talán legnehezebb meccsét vezette Kispesten. „A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít. Mintha nem lehetnénk bajnokok. Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam” – mondta a meccs után Thomas Doll a Fradi-szurkolók által sem nagyon kedvelt bíró tevékenységére utalva. A visszajátszásokat látva ezúttal van igazság Doll kritikájában. Kassai három büntetőt fújt be a Vasasnak, ezek közül egyik sem volt teljesen egyértelmű, de különösen a második (illetve némileg a harmadik) jogossága vitatható – a Vasas támadói (Remili, Saglik) mindkét esetben dobták magukat. A piros lapoknál viszont igazat kell adjunk a bírónak: Ramírez rúgott, Saglik taposott, irány a tusoló.

Ferenczi István

A Vasas 39 éves erőnléti edzője csereként állt be a mérkőzés hajrájában (ez volt az idei debütálása), és megtette azt, ami előtte nem sikerült két másik Vasas-futballistának, belőtte a tizenegyest. Az utolsó pillanatban ráadásul még sikerült egy gólt is fejelnie, a csapat ezzel fontos pontot tartott „otthon”. „Pista sztorija egy soha véget nem érő történet, egyelőre nem gondolkodunk a nyugdíjazásában” – értékelt a meccs végén Michael Oenning, az angyalföldiek edzője.

Marco Djuricin

A koreai Ryu gyorsan elvégzett szabadrúgása után a kapuig vihette a labdát, majd a kapus lábai között a hálóba gurított, ezzel vezetett a Fradi a 9. percben. „Ez volt Djuricin hetedik gólja, amivel feljött a góllövőlista negyedik helyére” – szólalt meg a kommentátor, belénk is állt az ütő rögtön, nekünk nem ez maradt meg. Amire mi emlékszünk, az egy csetlő-botló csatár, a szurkolók fő céltáblája. aki minden helyzetet kihagy. A hét az mégis hét gól, de vajon hánynál tarthatna Djuricin, ha egy kicsit jobb csatár lenne?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?