Várszegi Gábor kiszáll

Budapest. A Kovács Ádám vezette Celladam Vállalkozói Csoport lesz a Ferencvárosi Torna Club új tulajdonosa, míg Várszegi Gábor cége, a Fotex Rt. fokozatosan kiszáll a klub finanszírozásából.

Budapest. A Kovács Ádám vezette Celladam Vállalkozói Csoport lesz a Ferencvárosi Torna Club új tulajdonosa, míg Várszegi Gábor cége, a Fotex Rt. fokozatosan kiszáll a klub finanszírozásából. A létrejött szer-ződések értelmében az új befektető három éven belül 1,2 milliárd forintot – évi 400 milliót – utal át a Ferencvárosnak, majd 2006-ban újabb 300 milliót ad a részvényekért, így tulajdonossá lép elő. A cégcsoport révén a klub a közeljövőben 120 millió forintos tőkeemelést hajt végre az FTC Rt.-ben, majd ezt 2004 első három hónapjában 60-60 millió forintos tőkeemelés követi havonta. Ezen kívül a Celladam cégcsoport vállalja, hogy három éven át, éves szinten 200 millió forinttal kiegészíti az FTC Rt. költségvetését, amennyiben az veszteséget termel.

Az egyesület eddigi tulajdonosa, a Fotex Rt. a korábbi 1,85 milliárd forintos támogatásáért cserébe megkapta a klub részleges kereskedelmi jogait, tehát a Fradi-sörből, a Fradi-whiskyből, a Fradi tv-ből és a Százszázalék Fradi című újságból származó bevételek Várszegi Gábort illetik. A Fotex Rt. ezen felül három éven keresztül évi 100 millió forintos összeggel támogatja a Ferencvárost, melynek fejében a reklámfelületek 10 százalékára tart igényt. Továbbá két darab részvényt tarthat meg, ezek értéke kétezer forint. A többi részvényt a klub visszakapja 2006-ig, amikor azt a Celladam megvásárolja.

Kovács Ádám, aki a Celladam Vállalkozói Csoport révén és magánemberként is az FTC Rt. új támogatója – majd tulajdonosa – lesz, elsősorban a klub küzdőképessége miatt döntött a támogatás mellett és kudarcként élné meg, ha a vállalkozás nem lenne legalább nullszaldós.

Rákkutató a Ferencváros élén

Budapest. „Akkor döntöttem el, hogy támogatni fogom az FTC-t, amikor a labdarúgócsapattól a szurkolói rendbontás miatt levontak hat pontot – nyilatkozta Kovács Ádám, a 65 éves feltaláló, aki rák elleni készítményekkel szerzett hírnevet magának, s ma a Celladam Vállalkozói Csoport vezetője. – Lenyűgözött az a küzdőképesség, amellyel az egyesület harcolt az igazáért. Ez a szemlélet találkozott azzal, amelyet az én cégem is képvisel, miszerint ha valaki elkezd valamit, akkor azt végigviszi az utolsó pillanatig. Szép, tiszta labdarúgást akarunk és azt, hogy a Fradi felzárkózzon a nemzetközi mezőnyhöz.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?