Varázslat a San Siróban

Négy gól, ráadásul egyik szebb, mint a másik, s mindez nyolc perc alatt – ez volt az AC Milan mérlege a La Coruna elleni negyeddöntő első mérkőzésén. A 4:1-es siker után – a rossonerik jelenlegi formáját ismerve – jóstehetség nélkül is megelőlegezhető: az egyik elődöntős már ismert.

Kaká tarthatatlan volt a La Coruna elleni meccsen, a „Beckham-ölő” Duscher becsúszva sem tudta szerelniReuters-felvételPedig Javier Irureta csapata a tavalyi döntős Juventus kettős győzelemmel való búcsúztatása után a címvédő AC Milanra is fente a fogát: a BL 2002/2003-as kiírásának első csoportkörében már vendégeskedett a Deportivo a San Siróban, s akkor 2:1-es spanyol győzelem született. Talán jelzésértékű, hogy a La Coruna akkori gólszerzői közül Makaay azóta már a Bayernben ontja a gólokat, Diego Tristan pedig kedden csak a kispadon kapott helyet. A legfontosabb változás ahhoz a meccshez képest mégis az volt, hogy azóta érkezett a piros-feketékhez egy fiatal középpályás az FC Sao Paolótól (potom 8 és fél millió euróért), aki szinte azonnal kiszorította a kezdőcsapatból Rui Costát és az azóta távozni kényszerülő Rivaldót, s aki kedden két góljával padlóra küldte a galíciai együttest. Az új sztár neve: Ricardo Izecson Santos Leite, alias Kaká.

Hogy milyen lehet egy olyan csapat ellen játszani, ahol a brazil virtust az európai taktikai fegyelemmel ötvöző Kaká, valamint a beadások emberéből egy év alatt par excellence irányítóvá váló Pirlo dirigálja a középpályát? A Deportivo a megmondhatója: bénító élmény. A Milan az első félidő végén és a második elején olyan játékot mutatott be, amivel nemcsak a közönséget, hanem az ellenfelet is elkápráztatta, s gyakorlatilag nyolc perc alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat olvasva úgy tűnik, még Carlo Ancelottit is meglepte a második félidei csoda. „Semmi különösebbet nem mondtam játékosaimnak a szünetben, csak arra kértem őket, próbáljanak meg nagyobb nyomást gyakorolni.”

Természetesen Silvio Berlusconi klubelnök is elégedett volt, olyanynyira, hogy nyilatkozataival nyilvánosan is békejobbot kínált Carlo Ancelottinak. Február végén ugyanis – hiába nyerte sorra mérkőzéseit a gárda – az Internazionale elleni, mellesleg győztes városi derbi után keményen bírálta a csapat 4-3-2-1-es játékrendszerét, azt követelve, hogy két csatár legyen a kezdőcsapatban. Ancelotti hiába bizonygatta az újságíróknak, hogy az elnök véleményét tisztelni kell ugyan, de az összeállítás az edző feladata, már a következő meccsen (a Sparta elleni BL-nyolcaddöntőben) Inzaghit is pályára küldte Sevcsenko mellé, akárcsak kedden a La Coruna ellen. „Gratulálok a csapatnak, és természetesen a szakvezetőknek is. Tizennyolc évvel ezelőtt, amikor a klubhoz kerültem, ilyen csapatról álmodtam” – idézte a Depor elleni örömfoci után Berlusconit a soccerage.com internetes oldal. (jgj)

Le Guen saját játékosait bírálta

Porto. A papírformának megfelelően az FC Porto simán, 2:0-ra verte a francia Lyont a BL-negyeddöntő másik keddi mérkőzésén. „Nyugodtan kezdtünk, nem rohantunk meggondolatlanul, így jól tudtunk játszani” – értékelt José Mourinho, a Porto edzője, míg kollégája, Paul Le Guen saját játékosaira volt dühös: „Mindenki tudta, hogy a Porto veszélyesen végzi el a pontrúgásokat, rengeteget foglalkoztunk az ilyen helyzetekkel az edzéseken, erre a második gól előtt, Deco szabadrúgásánál üresen hagytuk Carvalhót.” A Porto–Lyon párharc továbbjutója az elődöntőben az AC Milan–Deportivo győztesével találkozik. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?