Üzentek a DAC-vezetőknek

Dunaszerdahely. Az elmúlt héten zajlott az élet a II. labdarúgóliga nyugati (A) csoportjában rossz rajtot vett, sorozatban háromszor felsült DAC háza táján.

Dunaszerdahely. Az elmúlt héten zajlott az élet a II. labdarúgóliga nyugati (A) csoportjában rossz rajtot vett, sorozatban háromszor felsült DAC háza táján. Ahogy arról már olvasóinkat tájékoztattuk, hétfőn a klubvezetés öt gyengén teljesítő futballistának (Kobr, Olejník, Húšťava, Zlacký, Adam) kötött útilaput a talpára. Pénteken az FC DAC 1904 Rt. elnöksége, valamint a felügyelő bizottság vezetése összetételében változásokra került sor. Pápay Zoltán az elnökségből, Varga István pedig a felügyelő bizottságból – önszántából – távozott. Az elnökség továbbra is Antal Barnabás irányításával a következő összeállításban folytatja munkáját: Patasi Ferenc, Simon Gyula, Radványi Miklós, Derzsi László. A felügyelő bizottságban Varga István megüresedett posztjára Nagy Krisztián került.

Szombaton délelőtt a dunaszerdahelyi stadion gondnoka kapunyitáskor a lelátón éktelenkedő, a sárga-kékek elnökét, vezetőedzőjét becsmérlő feliratokra lett figyelmes. Az ellendrukkerek álláspontját, óhaját szószerint a következő kétnyelvű mondatok juttatták kifejezésre: „MESZLÉNYI-ANTAL-VONN!!! „NEGYILKOLJÁTOK A DACOT!“ (dac fans) KÖSZÖNJÜK!!!“ A DAC–Moravany (5:0) bajnoki párharc után pedig ismeretlen tettes(ek) megrongálták a játékvezető személygépkocsiját.

Nyolc hazai sárga-kékben

Az 5:0-ás (gólövők: Libič 2, Uzola 2, Németh) hazai győzelemmel végződött találkozón nyolc saját nevelésű futballista szerepelt DAC-mezben. Új szerzeménynek számított a nagylégi gyökerekel rendelkező Šnegoň, valamint a rutinos Anton Kubala is. „Jól tettem, hogy kockáztattam. A vérfrissítés után érezhetően javult a hangulat az öltözőben, az igyekezet a gyakorlásokon és a bajnokin” – fogalmazta meg a változás filozófiáját Meszlényi Tibor, a csallóköziek vezetőedzője. – Valahogy őszintébbek, szókimondóbbak lettünk. A fiatalok nagyon igyekeztek, ám teljesítményükön tükröződött a tapasztalat és a tétmeccsek hiánya. Szerintem ezt a döntést már télen meg kellett volna hozni.”

Öngólt vétettek

Meszlényi Tibor a neki címzett üzenetről a következőket nyilatkozta lapunknak: „Nincs miért szégyenkeznem. Százhúsz százalékra teljesítem megbízatásomat. Hivatásos edző vagyok, mindenhol a legjobb eredmény elérésére összpontosítok. Azzal, hogy valaki a játékvezető gépkocsiját megrongálja, jelszavakat pingál a tribünre, kedvenc klubja ellen cselekszik. Kérdem én: győztes meccs után miért kell bosszút állni a bírón? Ez az öngól tipikus példája.” Örül a szombati győzelemnek. Egy eredményből azonban még nem lehet megítélni, vajon egyszeri nekibuzdulásról, vagy a fellendülés kezdetéről beszélhetünk-e, vélekedik Antal Barnabás klubelnök. „Remélem, a következő hetekben tovább javul a játékosok hozzáállása, formája, kollektívánk eredményessége. A múlt hét elején lezajlott változásokkal is jeleztük, Meszlényi Tibor a menet közbeni csapatépítést kapta feladatul” – fogalmazott a dunaszerdahelyiek első embere, aki a DAC vezetőedzőjéhez hasonlóan a szurkolói támadások kereszttüzébe került.

Elődök bosszúja

Fociberkekben is érvényes, hogy kudarcok idején mindig a vezetőket szapulják, fejüket követelik. Dunaszerdahelyen sincs ez másként : mondta érdeklődésünkre Antal Barnabás. – A DAC Rt. vezetésében bekövetkezett változásokkal egyébként a szakmaiságot kívántuk megerősíteni. Egyben teret kínálunk a térség vállalkozóinak is. Alighanem elkerülte az ellentábor figyelmét a felhívásunk, melyben a DAC-rajongókat arra kértünk, legyenek segítségünkre annak érdekében, hogy közös összefogással mielőbb visszaállítsuk a klub egykor kiválóan csengő nevét. Bírálni, támadni azonban jóval köny-nyebb, mint segítőkezet nyújtani“ – ecsetelte a kialakult helyzetet a tisztségviselő. Rákérdeztünk: szerinte ki mozgatja a szálakat a háttérben? „Konkrét bizonyítékkal nem rendelkezem. Nem kizárt, hogy egykori DAC-vezetők bosszújáról van szó, akik a kudarcokból igyekeznek tőkét kovácsolni” – véledett a támadások hátterében munkálkodókról Antal Barnabás. (ái)

ĺrjanak, értesítsenek!

Megtörtént, de különböző okoknál fogva elhallgatott, csendben lezajlott eseményeket gyűjt ösz-sze alkalmanként megjelenő rovatunk. Fennmaradása részben az olvasók, bátor sportbarátok tájékoztatásán múlik. Elérhető-ségeink: [email protected] – AMIRŐL SEHOL… megjelöléssel, tel: 02/59233431 – munkanapokon: 14.00 és 17.00 között. ĺrjanak, értesítsenek!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?