Utcahosszal lettek elsők a veteránok

Nagymegyer. Tavaly több ízben is beszámoltunk a tehetséges nagymegyeri súlyemelők sikereiről. Az utánpótlás korosztály mellett azonban a férfiak is remekeltek, hiszen a kizárólag veteránok alkotta csapatuk a II. liga csapatversenyében diadalmaskodva az idén már az országos élvonalban folytatja szereplését.

Nagymegyer. Tavaly több ízben is beszámoltunk a tehetséges nagymegyeri súlyemelők sikereiről. Az utánpótlás korosztály mellett azonban a férfiak is remekeltek, hiszen a kizárólag veteránok alkotta csapatuk a II. liga csapatversenyében diadalmaskodva az idén már az országos élvonalban folytatja szereplését. Figyelmet érdemel, hogy a bajnokságot nyert csallóköziek átlagéletkora 43 év körül mozog! A hattagú csapat rangidőse a 48 esztendős Monduk Vince, a két legifjabb, Szabó Ferenc és Pivoda Róbert 39 évesek. Rajtuk kívül még Lénárt Rudolf (46), Feledi Milan (44) és Patasi Oszkár (44) alkotja a kollektívát.

„Mivel nálunk nincs veteránliga, ezért 2001-ben, amikor újra csatasorba álltunk, a II. ligába küldtük el jelentkezésünket. Negyedszerre aztán sikerült elsőséget szereznünk – fogalmazott az egykori ötszörös csehszlovák bajnok Patasi Oszkár, aki tagja volt az 1990/92-es esztendőkben még a közös csehszlovák Extraligában emelő nagymegyerieknek.

„Takarékossági okokból csupán öten jártunk a versenyre, arra számítva, hogy mindegyikünk képes hozni formáját. Három fordulóból állt a verseny, ezekből kettőt megnyertünk, a harmadikban a kassai MKVaSŠ mögé kerültünk. Végeredményben azonban így is utcahosszal, pontosabban 177 ponttal utasítottuk magunk mögé a Hernád-partiakat. Hetente háromszor edzünk, a városi sportcsarnok fitnesztermében.”

Az élvonalból való kiesés után 2001-ig nem működött férficsapat a csallóközi klubnál. Majd ismét edzésbe álltak. „Elszántságunkat növelték a veteránok világversenyein nyújtott jó eredményeink is. Tavaly például a veteránok kolobrzegi kontinensviadalán két ezüstérmet szereztünk (Szabó, Patasi), Lénárt súlycsoportjában a negyedik helyre került. Hazai bajnokságunkon egy-egy arany-, ezüst- és bronzmedállal gyarapítottuk gyűjteményünket” – elevenítette fel eredményeiket Patasi Oszkár, akit társaival együtt zokon vette, hogy a szakosztály vezetése néhány évvel ezelőtt könnyelműen lemondott a súlyemelők egykor Z-akcióban épült speciális edzőterméről. „Remélem, a felsőbb osztályban sem vallunk szégyent. Ennek érdekében a szakosztályon belüli összefogásra, anyagi és erkölcsi támogatásra, az utánpótlás korosztályból kiöregedett versenyzők segítségére is nagy szükségünk lesz a közeljövőben” – hangzott zárszóként a rutinos versenyző esélylatolgatása. (ágh)

LIGAKRÓNIKA

A felnőttek II. ligájának 2004-es végeredménye: 1. MŠK Veľký Meder 3877,7156 pont, 2. MKVaSŠ Košice B 3770,6409, 3. Juhcelpap Štúrovo 3558,4740, 4. Dunajplavba Bratislava 3513,0995, 5. Strojár Hurbanovo 3079, 8885, 6. Tatran Krásno nad Kysucou 1003,3134. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?