Üstökösként tűnt fel

Angliában szinte mindenki Wayne Rooneyról (1985. X. 24-én született) áradozik. Most már nem Beckham és Owen az elsőszámú kedvenc, hanem az Everton fiatal csatára. A szigetországi szakemberek szerint hamarosan ő lesz a világ legjobb futballistája.

Angliában szinte mindenki Wayne Rooneyról (1985. X. 24-én született) áradozik. Most már nem Beckham és Owen az elsőszámú kedvenc, hanem az Everton fiatal csatára. A szigetországi szakemberek szerint hamarosan ő lesz a világ legjobb futballistája.

A vörös hajú, tankszerű támadó augusztusban mutatkozott be az angol élvonalban, és még 17. születésnapja előtt a bajnok Arsenal ellen megszerezte első találatát, 16 méterről bombázott Seaman hálójába. Februárban újabb csúcsot hódított meg, ő lett minden idők legfiatalabb angol válogatottja. Az ausztrálokkal vívott barátságos találkozó idején csupán 17 éves és 111 napos volt. Ezzel megdöntötte James Prinsep 124 esztendős rekordját.

Nem sokkal a mérkőzés után 2006-ig szóló profi szerződést ajánlott fel számára az Everton. Heti 800 fontról tizenötezerre emelkedett az alapfizetése. Ezen felül menedzsere kikötötte, hogy minden egyes eladott Rooney-mezért védence 3 fontot inkasz-száljon. Hogy ez remek üzleti húzás volt, azt bizonyítja, jelenleg több mint 300 000 darabot adtak el bel#le, s csak nemrég indult be a Rooney-mánia... Ezzel megoldódtak a Liverpool munkásnegyedében élő család pénzügyi gondjai, hiszen papája hosszú ideje munkanélküli, édesanyja pedig takarítónőként dolgozott. Bátyja, Graham tehetséges ökölvívónak számít, Wayne is eleinte a szorítóban próbálkozott. Később viszont átpártolt a focihoz, ehhez az is hozzájárult, hogy diákként a Cooplehome csapatában egy idény alatt 99 gólt lőtt.

Sven-Göran Eriksson, a szigetországiak svéd kapitánya a Liechtenstein elleni Eb-selejtezőn a sérült Heskey helyett küldte pályára. Négy nappal később a törökökkel vívott csoportrangadón már kezd őember volt.

Pazar játékkal hálálta meg a bizalmat, az újságírók őt választották a meccs legjobbjává. A sajtó szinte az egekig magasztalta. Európa leggazdagabb egyesületei már kivetették rá a hálójukat, kíváncsian várjuk, meddig marad hű az Evertonhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?